Intervju

Mile Kekin za Bljesak: Guštanje je zapravo najbitnija stavka

Kultura / Glazba | 10. 08. 2015. u 08:48 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mile Kekin, energični frontman Hladnog piva nakon koncerta na West Herzegowina Festu kaže kako je u Širokom Brijegu bilo odlično. No, pronašao je zamjerku organizatorima. U intervjuu za Bljesak.info Kekin kaže kako je trenutno sav u glazbi i da je usredotočen na turneju, ali je otkrio kako ćemo ga na jesen gledati na malim ekranima. Preporučio nam je dobar CD, knjigu i serije i naglasio kako je guštanje zapravo najbitnija stavka.

Bljesak.info: Već drugi puta svirate na WHFestu, nedavno ste održali koncert u Mostaru, publika Vas uvijek dobro primi i može se reći kako Hladno pivo godinama, još od ranih početaka i Rigoleta na motorijadama, uvijek drži konstantu i dobru vezu s publikom. U čemu je tajna?

KEKIN: Ha, nemam pojma kako je tako ispalo jer je naša veza s hercegovačkom publikom baš krivo započela. Naime, kad je stigao prvi poziv na svirku iz Mostara, bila je to zima prije nekih 15 godina, naš je kombi zaglavio u snijegu. To je valjda prvi i jedini put da nismo stigli na svirku zbog vremenskih uvjeta. Sjećam se da sam se morao telefonom javiti u eter da ne linčuju organizatora. Nakon toga katastrofalnog početka, moglo je krenut samo nabolje.



Bljesak.info: Koncert na WHF-u je iza nas. Kakvi su dojmovi? Što biste istaknuli kao najveću prednost jednog ovakvog festivala? Možda neki nedostatak ili savjet organizatorima kako biti bolji?

KEKIN: Nama je bilo baš odlično. Bolje nego prije par godina. Produkcija i organizacija je bila perfektna, publika također. Nekako je neobavezna atmosfera, a opet sve funkcionira. Goran Bogdan i ekipa su topli domaćini i nikad nismo imali ni najmanji prigovor. Ali evo mali prigovor, čisto da ne ispadnem nekritičan, bekstejdž treba malo bolje riješiti, tako da se izvođač može presvući na miru nakon nastupa. Inače sve 5!

Bljesak.info: Prije nekoliko mjeseci je izašao novi album, trenutno ste na koncertnoj promociji. Kakve su reakcije?

KEKIN: Pa evo sad smo se vratili iz Pule gdje smo imali rasprodan koncert na Kaštelu. Odsvirali smo desetak novih stvari i mislim da se nemamo pravo žaliti na reakcije publike.



Bljesak.info: Nakon 'Svijeta glamura' stižu angažirani 'Dani zatvorenih vrata'. Kakve poruke nosi ovaj album i mislite li uopće da ih mladi danas mogu/žele čuti?

KEKIN: Dani zatvorenih vrata je jedan obični konkretni rock album bez šminke. Poruke su jasne i direktne i nema ih smisla pojašnjavati. Sve vam je na YouTubeu, pa preslušajte i tumačite do mile volje. Mislim da mladi i stari žele čuti poruke i čvrsto vjerujem da ima ljudi koji ne dolaze na koncerte samo da bi mrdali guzicom i mahali kosicom.

Bljesak.info: Publika Vas voli vidjeti i na filmskom platnu, još od Bitangi i princeza pobrali ste dosta simpatija. Postoji li neki novi projekt u tom smjeru?

KEKIN: Zasad sam skroz u muzici i novom albumu. Najesen kreće jedna nova komedija u kojoj ću glumiti jednog Švabu, ali o tom potom. Skroz sam trenutno u muzici, novom albumu i turneji koja će 19. rujna završiti u Zagrebu na Šalati, pa nemam baš ni puno vremena razmišljati o nečem drugom.

Bljesak.info: Kakvu muziku voli Mile Kekin? Što sluša u posljednje vrijeme? Imate li preporuku možda za neki dobar film koje Vas oduševio u posljednje vrijeme?

KEKIN: Trenutno mi u Cd playeru Roy Orbisson, slušam u kombiju Bon Ivora, čitam 'Opet on', a od novih filmova mi se svidio 'Birdman'. Od serija bih preporučio 'Fargo' i 'Better Call Saul'.

Bljesak.info: Glazbeni kritičari često znaju 'prigovoriti' onom punk u punk-rock bendu Hladno pivo. Je li Pivo ostalo punk? Koliko vam je uopće bitno svrstavanje u neke glazbene žanrove?

KEKIN: Nama je sada samo bitno da se dobro zabavimo kad radimo nove pjesme, da nama to dobro zvuči uživo i da se tu i tamo još dobro nasmijemo na bini. Guštanje je zapravo najbitnija stavka kad neki posao dugo radiš. A koliko smo punk, rock ili pop neka drugi sude.

Kopirati
Drag cursor here to close