Dubrovnik

Marko Bošnjak nastupio na koncertu Ane Rucner

Koncert pod nazivom ''Pozdrav ljetu'' u sklopu autorskog festivala ''Ana u Gradu'' održava se svake godine u Dubrovniku na brdu Srđ
Kultura / Glazba | 21. 06. 2018. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznata hrvatske violončelistica Ana Rucner, održala je koncert u Dubrovniku, a gost joj je bio mladi hercegovački pjevač Marko Bošnjak.

Koncert pod nazivom ''Pozdrav ljetu'' u sklopu autorskog festivala ''Ana u Gradu'' održava se svake godine u Dubrovniku na brdu Srđ, a pravi glazbeni spektakl započeo je u 5 sati ujutro s dočekom prvog ljetnog sunca.

''Kakav je osjećaj čuti prekrasne zvukove glazbe u 5 sati ujutro, praćene izlaskom pomalo mističnog, prvog ljetnog sunca doznalo je nekoliko stotina posjetitelja na jutrošnjem koncertu Ane Rucner i njezinih gostiju. Zvuci glazbe stapali su se s ljepotom prirode i stvorili nestvarno lijepi kadar kojeg je teško opisati riječima'', priopćili su organizatori.

Foto: PR / Koncert Ane Rucner u Dubrovniku

Akademska glazbenica Ana Rucner po osmi je put održala svoj tradicionalni koncert, a kao gosti uz malog Hercegovca nastupili su Gudački kvartet Rucner, koji ove godine obilježava 20. godina umjetničkog djelovanja i pijanist Dominik Lučić.  

Na glazbenom repertoaru su ove godine bile obrade poznatih skladbi, kao što su: Ashes od Celine Dion, Earth song i Childhood od Michaela Jacksona. No, ovaj put Ana je u repertoar uvrstila i nekoliko duhovnih skladbi koje su se savršeno uklopile u atmosferu - Mary did you know, Gledaj on te gleda, a sjajnim vokalnim mogućnostima oduševio je Marko Bošnjak, osobito u pjesmi Milost. Posjetitelji su prepoznali i poznate ritmove pjesme ''Say something'' Christine Aquilere i Colina Smitha,  kao i svevremensku Hallelujah, Leonarda Cohena. Efektnom završetku pridonijela je već dobro poznata skladba Heal the World. Koncert je trajao do izlaska prvog ljetnog sunca, čime je obilježen i Svjetski dan glazbe, priopćeno je.

 Marko Bošnjak je oduševljen Srđem i koncertom. Za njega je suradnja s Anom i njezinim suradnicima, kao i ovaj koncert, neprocjenjivo iskustvo. Bila mu je izuzetna čast i veliko zadovoljstvo surađivati s vrhunskim glazbenim umjetnicima, a ovaj koncert naziva krunom njihove dosadašnje suradnje.   

Kopirati
Drag cursor here to close