Održat će koncert i radionicu

Kultur Shock nakon četiri godine ponovno u Mostaru!

Nakon 4 duge godine Kultur Shock se vraća u Mostar s velikim koncertom 13.04. u K19 - OKC Abraševiću koji će sigurno sve ostaviti bez daha, a kao predgrupa će nastupiti Erik and the Worldy Savages.
Kultura / Glazba | 10. 04. 2023. u 21:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kultur Shock je nastao prije 26 godina u Seattleu pod vodstvom Srđana "Gine" Jevđevića iz Sarajeva, koji je oko sebe okupio ekipu iz raznih dijelova ex-Yu i svijeta, a ubrzo su prepoznati kao underground atrakcija.

Prvotno koketiranje s kombinacijama raznih glazbenih stilova rezultiralo je stvaranjem gipsy-punk žanra kakvog danas poznajemo.

  Kultur Shock

Kultur Shock iza sebe ima 26 godina rada s preko 1000 odsviranih koncerata diljem svijeta.

Često ih uspoređuju s Gogol Bordellom ili S.O.A.D.-om, a njihova je glazba bogatija za taj balkanski “touch” - svojevrsni sevdah-gipsy-punk-rock-metal, koji odlično pristaje domaćoj publicii garantira živahnu plesnu atmosferu.

Video: Kultur Shock feat. Edo Maajka - Sloboda 

Kao predgrupa Kultur Shocku nastupit će grupa Erik and the Worldly Savages Zaljubljen u Balkan, kanadski pjevač i tekstopisac Erik Mut napustio je svoj rodni grad Toronto 2008. godine kako bi živio u Beogradu. Inspiriran kulturom i zvukovima istočne Europe i Mediterana, pokrenuo je Worldly Savages u Beogradu, naposljetku stvorivši bend na turneji koji je rasplesao publiku diljem Europe svojom zaraznom folk punk energijom svirajući preko 250 nastupa diljem kontinenta.

Worldly Savages je živahna, zabavna glazba s porukom: Nadiđite svoju kulturu i istražite svijet.

Oslobodite se svog društva.

Njihove pjesme zadiru duboko u suštinu bivanja građaninom svijeta, davajući nove perspektive, te uključujući pjesme i o tamnim stranama; koje se reflektiraju na temama kao što su samoća, alijenacija i kulturalni displasman.

Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 15KM, dok cijena ulaznice nakon pretprodaje iznosi 20KM.

Ulaznice je moguće kupiti u K19 (OKC Abrašević), Klubu 27 (MC Pavarotti), te Caffe Tecó.

Koncert će se održati u četvrtak 13.04. u K19 - OKC Abrašević s početkom u 21:00.

Na dan koncerta, Kultur Shock će u Muzičkom Centru Pavarotti održati besplatnu radionicu na temu “Kreativni proces pisanja pjesme” s početkom u 15:00, koja je otvorena svima, te bend poziva sve kantautore, bendove, samostalne izvođače ili one koji su zainteresirani da krenu tim putem da se pridruže radionici.

Besplatna radionica će se doržati u sklopu projekta "Mostar - Prostori koji pokreću" koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

Kopirati
Drag cursor here to close