8.MWMAF

Kod Alekse s Darkom Rundekom i Markom Tomašem

Kultura / Glazba | 11. 08. 2015. u 13:18 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 14. kolovoza u 15:15 sati internacionalni Mostar World Music Art Festival i kultni mostarski club 'Aleksa', 'ne bojeći se buke pružit će Ruke' Darku Rundeku i Marku Tomašu.

8. internacionalni Mostar World Music Art Festival sa ponosom i zadovoljstvom ugostit će jednog od najvećih umjetnika sa prostora ex Jugoslavije, Darka Rundeka.

Njegov bogat umjetnički izražaj kroz glazbu, tekstove, ples, glumu, režiju, pantomimu, kojim je izgradio bezvremensku putanju napravivši 'Mostove' među ljudima i prostorima, nesebično kao i do sada, podijelit će se sa mostarskom publikom na 'Druženju kod Alekse' sa višenagrađivanim pjesnikom i novinarom Markom Tomašem.

U večernjim satima istog dana, u OKC 'Abrašević' Rundek Cargo Trio održat će dugo očekivani koncert 'Mostovi'. Na 'Druženju kod Alekse' uz gitaru, glazbu, razgovor i poeziju najveći poklonici Darka Rundeka mogu kupiti ulaznice za koncert i najnoviji CD.

Bosanskohercegovačka turneja Rundek Cargo Tria nije samo prilika da se vjerni poštovatelji jedinstvenog zvuka ponovo sretnu sa ovim netipičnim glazbenicima već i mogućnost da zajednički kreiramo bolje društvo.

"Darko Rundek pobratim u svemiru. Sa velikim zadovoljstvom i ponosom očekujemo Darku Rundeka i cijelu ekipu. Samo rijetki, raspadom bivše države ostali su svoji i stvarni. Susret ovog malog - velikog društvanceta sa različitih strana i iskustava, na neovisnoj kulturnoj sceni cluba 'Aleksa', pokazatelj je da ima nade za pobjedu pozitivne strane čovječanstva. Već duže razdoblje jedino pojedinci osjećaju odgovornost prema kulturi kao univerzalnom mehanizmu za povezivanje ljudi, regeneriranju pokidanih veza i stvaranju nekih novih", kazala je Aleksandra Savić, direktorica MWMAF.

Ulaz na dnevni događaj je besplatan, rezervacija obavezna putem broja telefona 062 156 421, a cijena ulaznice za koncert u OKC 'Abrašević' je 15 KM. Koncert počinje u 22 sata.

Nakon što se pokriju produkcijski troškovi, prihod ostvaren prodajom ulaznica bit će usmjeren projektu 'Muzička soba' Doma za nezbrinutu djecu Bjelave kojem, uprkos sjajnim rezultatima mladih generacija ranjivih kategorija BH. društva, izostaje institucionalna podrška.

"Radujem se svakoj zdravoj inicijativi koja će pjesmom i ljubavlju spojiti ljude, naučiti ih da iskreno grle i pjevaju uglas, grade nove mostove i pronalaze nesalomljivu snagu i volju da brane te iste mostove da ih nitko, nikada ne pokuša srušiti. Rundek Cargo Trio i djeca iz Muzičke sobe su sasvim dovoljni razlozi da to pokušamo, ponavljam, pjevajući uglas i grleći se. Budite hrabri za neke nove mostove, vidimo se kod 'Alekse'", izjavila je Sabina Šabić, organizatorica bh. turneje RTC i inicijatorka projekta Muzička soba u Domu Bjelave, Sarajevo.

Dodatna vrijednost događaja je suradnja između World Music Centra Mostar i ARTISTIC LABORATORY / ART LAB-a iz Sarajeva u cilju jačanja civilnog društva kroz podršku i solidarnost.

Kopirati
Drag cursor here to close