Na njemu komponovao "Bohemian Rhapsody"

Klavir Freddieja Mercuryja prodan za više od dva milijuna dolara

Model klavira Yamaha G2, koji je Mercury kupio 1975. godine i na kojem je komponovao pjesme poput "Killer Queen" i "Bohemian Rhapsody", prodan je na aukciji za 2,2 milijuna dolara.
Kultura / Glazba | 07. 09. 2023. u 16:52 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klavir Freddija Mercuryja, frontmena grupe "Queen", na kojem je komponovao pjesmu "Bohemian Rhapsody", prodan je na aukciji za oko 2,2 milijuna dolara.

Iz aukcijske kuće Sotheby's navedeno je da je Mercurijeva bliska prijateljica Mary Austin, koja je naslijedila većinu njegovog imanja, klavir stavila na aukciji u sklopu prodaje oko 1.400 predmeta iz privatne kolekcije ovog umjetnika.

Model klavira Yamaha G2, koji je Mercury kupio 1975. godine i na kojem je komponovao pjesme poput "Killer Queen" i "Bohemian Rhapsody", prodan je na aukciji za 2,2 milijuna dolara.

Nacrt teksta pjesme "Bohemian Rhapsody" je prodan za oko 1,7 milijuna dolara.

Prodane stvari uključivale su scenske kostime, nakit i slike iz Mercuryjeve obimne umjetničke kolekcije.

Navedeno je da se od prodaje očekuje prihod od oko šest milijuna funti (oko 7,5 milijuna dolara), a dio prihoda će biti doniran u humanitarne svrhe.

Freddie Mercury, rođen 1946. godine u Zanzibaru u Tanzaniji i čije je pravo ime Farrokh Bulsara, s obitelj je preselio u Englesku sa 17 godina.

Sa grupom "Queen" Mercury je snimio 15 studijskih albuma.

Mercury je 1991. godine umro od upale pluća izazvane virusom AIDS. Imao je 45 godina.

Inspiriran njegovim životom i grupom "Queen", redatelj Bryan Singer snimio je film "Bohemian Rhapsody" koji je odnio četiri nagrade na dodjeli Oscara, među kojima je nagrada za najbolju ulogu koju je primio glumac Rami Malek.

Kopirati
Drag cursor here to close