Mostar se priprema za spektakl

Tatarević: Bohemian Rock Symphony sam zamislio isključivo s Dinom u ulozi Freddieja Mercuryja

"Moj je cilj ovim projektom pokazati i dokazati da možemo biti ponosni na hrvatski proizvod u domeni glazbenog spektakla".
Kultura / Glazba | 16. 08. 2023. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar se priprema za najveći koncertni spektakl koji je ikada gostovao u ovom gradu, a u kojem će 25.8. na Kantarevcu najviše uživati fanovi Queena i sve brojniji poklonici mladog hard rock pjevača Dine Jelusića!

"Mislim da je Dino jedan vokalni genijalac, apsolutno nevjerojatan!", riječi su to maestra Igora Tatarevića, umjetničkog voditelja projekta Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony koji stiže u Mostar za desetak dana. O tridesetogodišnjem Zagrepčaninu Dini Jelusiću, koji će ponovno uskočiti u cipele legende Freddyja Mercuryja, Tatarević ima samo riječi hvale.

"Dino je kad se sve zbroji i oduzme za mene najbolji rock pjevač današnjice. Jedan od uistinu rijetkih koji može sjajno prezentirati iznimno zahtjevne vokalne dionice Freddieja Mercuryja. Ne mislim pri tom samo na tonske visine, nego više glazbenih komponenti koje Mercuryja čine tako kompleksnim i referentnim rock pjevačem", kaže Tatarević, pa nastavlja: "Dino i ja se poznajemo od 2008. godine, kad smo trebali surađivati na mojoj rock operi Hocus-Pocus. Već tada, zapazio sam izniman Dinov glazbeni talent, no do suradnje stjecajem raznih okolnosti nažalost nije došlo. U međuvremenu se on razvio ne samo u jednog od najposebnijih i najboljih vokala na svjetskoj rock sceni, nego i u sjajnog skladatelja i autora u čijim skladbama uživa sve veći i veći broj publike diljem svijeta".

Foto: PR / Igor Tatarević

Tatarević je kao autor i umjetnički voditelj ovog projekta zadužen i odgovoran za raspisivanje cjelokupne partiture i dionica za svaki pojedini glas i instrument, kao i za odabir vrsnih glazbenika i cjelokupnog umjetničkog tima. A iskreno otkriva da ovaj projekt ne bi radio s nekim drugim pjevačem.

"Što se tiče ovog projekta, moj stav je bio vrlo jasan i određen. Bohemian Rock Symphony sam zamislio s Dinom u ulozi Freddieja Mercuryja. Nitko drugi nije dolazio u obzir. Zahvalan sam da je Dino sa svojim menadžmentom uspio premostiti zamršeni labirint svojih svjetskih angažmana, turneja i koncerata kako bi publika u Mostaru mogla uživati u njegovoj dvosatnoj i vrhunskoj interpretaciji Freddieja Mercuryja", ističe Igor Tatarević, inače renomirani hrvatski dirigent i skladatelj.

Tatarević dodatno ističe da ovim velikim, hrvatskim Queen Tribute projektom želi pokazati da hrvatski glazbenici itekako imaju što pokazati na svjetskoj glazbenoj sceni.

Foto: PR / Bohemian Rock Symphony

"Moj je cilj ovim projektom pokazati i dokazati da možemo biti ponosni na hrvatski proizvod u domeni glazbenog spektakla, da nismo ništa lošiji od 'uvoznih' glazbenih projekata ovog tipa i zaista želim da široka publika to prepozna. Moja osobna očekivanja nakon ovog mostarskog koncerta, pa potom i koncerta u Sarajevu 6.10. su takva, da Bohemian Rock Symphony s Dinom Jelusićem zaživi i izvodi se diljem regije i šire. Mi zaista imamo za ponuditi pravi, raskošni Queen Tribute, kakav fanovi grupe Queen širom svijeta upravo i zaslužuju", zaključuje Tatarević.

Ulaznice za Queen Tribute: Bohemian Rock Symphony u Mostaru 25.8. i daje se mogu kupiti na blagajni Kosače i online na platformi Entrio.ba. Na dan koncerta, publika će ulaznice moći kupiti i na blagajni na ulazu od 17 h, do početka koncerta u 20h.

Kopirati
Drag cursor here to close