Kosača

Klapa Cambi gostuje u Mostaru

Klapa Cambi zasigurno je jedna od najpoznatijih ali i najboljih dalmatinskih klapa.
Kultura / Glazba | 23. 10. 2023. u 11:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u petak, 10. studenog 2023. s početkom u 20 sati očekuje nas koncert klape Cambi i prijateljâ iz splitskog vokalnog ansambla Jedinstvo.

Klapa Cambi zasigurno je jedna od najpoznatijih ali i najboljih dalmatinskih klapa. Od početka svoga djelovanja 1986. klapa je objavila 15 nosača zvuka i s vremenom postala najnagrađivanija klapa u Hrvatskoj o čemu, pored niza međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja, svjedoči i činjenica da su jedini peterostruki pobjednik festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

Svakim svojim nastupom i vrhunskim izvedbama, pjevajući tradicionalne dalmatinske i zabavne pjesme, klapa Cambi uspjela je ostvariti sklad dalmatinske glazbene baštine i suvremenih glazbenih kretanja. U njihovim nastupima osjeća se iskrena ljubav prema klapskom pjevanju što dodatno doprinosi kvaliteti izričaja, promicanju izvorne klapske pjesme izvedene na suvremeni način i širenju kruga slušatelja i gledatelja.

Kao gosti na ovom koncertu nastupit će i Mješoviti vokalni ansambl Jedinstvo iz Splita predvođen dirigentom, skladateljem i aranžerom, prof. Rajmirom Kraljevićem, inače dugogodišnjim voditeljem klape Cambi. Mješoviti ansambl Jedinstvo zadnjih je godina postao prepoznatljiv po vlastitom stilu i dojmljivim izvedbama tradicionalnih dalmatinskih skladbi ali i obradama suvremenih šansona.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Doma od srijede radnim danima od 13 do 18 sati. Rezervacije na telefon 063 940 584.

Kopirati
Drag cursor here to close