Promoviranje albuma

Seoba Džindasa se nastavlja kroz Mostar - sunčani reggea u Pavarotti centru

Koncert u Pavarotti centru počinje u 21 sat, a ulaz je slobodan.
Kultura / Glazba | 04. 02. 2020. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon koncerta u Sarajevu, bend Džindas nastavlja svoju turneju “Seoba”, na kojoj promoviraju istoimeni album.

Bend je počeo s radom u januaru 2019. godine, kada su objavili prvi video spot za pjesmu “Ovej i Aras”, a nakon toga su uslijedile video objave za pjesme “Slušaj”, ”Skok u plićak” i “Andaluzija”.

Bend je tijekom proteklog ljeta nastupao na brojnim festivalima i koncertima, te dijeli binu s imenima svjetske i regionalne glazbene scene poput Franz Ferdinanda, Kultur Shock-a, Letu Štuke, Rambo Amadeusa i Let 3, priopćeno je iz MC Pavarotti.

“Konačno smo uspjeli u svoj raspored upisati datum koncerta i u Mostaru, izuzetno nam je drago da ćemo promociju albuma praviti upravo u Pavarotti centru. Mostar treba da se ponosi projektima kao što su Pavarotti centar i Mostar Rock School, jer oni stvaraju jednu nepresušnu oazu talenta, kako glazbenika tako i publike. Konačno dolazimo u Kaliforniju, izvorno mjesto reggea zvuke u našoj zemlji, i jedva čekamo da zajedno s vama uživamo uz sunčani reggea i poruke ljubavi”, poručuju Džindasi.

Koncert u MC Pavarotti održat će se u petak, 7. veljače u Klubu MC Pavarotti u 21 sati. Ulaz na koncert je besplatan.

Video: Jindas - Ovej i Aras [Official music video]

Tijekom protekle godine Jindasi potpisuju ugovor s Glazbenom produkcijom BHRT-a za Bosnu i Hercegovinu, te Hardwired Records za Srbiju. Bazirani na reggea zvuku koji kombinuju sa ska, etno, funk i jazz glazbom bend je uspio kreirao svoj vlastiti pečat.

Riječ Džindas označava putujućeg svirača, te je to možda i najbolja definicija samog benda. Vođeni idejom slobodarskog stila sviranja, s dosta improvizacije, bend sebe karakteriše kao live festivalski bend, te pozivaju sve da pridruže na koncertu u Mostaru 7. veljače.

Nakon koncerta u Mostaru, bend svoj put dalje nastavlja prema Srebrenici, a nakon toga i prema Tuzli, priopćeno je iz MC Pavarotti.

Kopirati
Drag cursor here to close