Folklor

I ove godine zapjevano niz livanjsku stranu

Međunarodnu smotru folklora otvorio je gradonačelnik Luka Čelan
Kultura / Glazba | 29. 07. 2019. u 16:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije ''Livanjsko kulturno ljeto 2019.'' na Trgu kralja Tomislava održana je četvrta po redu međunarodna smotra folklora ''Kad zapivam niz livanjsku stranu'', priopćeno je u ponedjeljak iz Grada Livna.

Nastupili su KUD ''Srce'' iz Koprivnice, Bebrina iz Slavonskog Broda, Topala Nadioci iz Viteza, Blaćani-Biograci iz Širokog Brijega te livanjska društva Rudine, Tribanj i Kamešnica u čijoj organizaciji se i održava smotra.

Međunarodnu smotru folklora otvorio je gradonačelnik Luka Čelan koji je na početku obraćanja čestitao i zahvalio svim kulturno umjetničkim društvima koji su se opredijelili na očuvanje baštine, tradicije i kulture.

''Ovom izvornom slikom narodne umjetnosti podsjetit ćemo na sva obilježja jednog naroda, jednog kraja koja se donose kroz ljepotu folklora. Neka ova međunarodna smotra bude i podsjetnik na bogatu kulturnu tradiciju Livna. Čuvajmo i njegujmo sve ono što nam je ostavljeno kao kulturna baština'', kazao je gradonačelnik Livna.

Čelan je dodao kako ga veseli što se i mlađe generacije zanimaju za očuvanje tradicije.

 ''Veseli i činjenica da su u rad društava uključene i mlađe generacije koji će, njegujući tradiciju, znati cijeniti svoje i poštovati druge i drugačije. Stoga zahvaljujem svim kulturno umjetničkim društvima, napose livanjskim, na njihovom trudu i radu i doprinosu kulturi našega grada'', kazao je gradonačelnik Čelan i smotru folklora u Livnu proglasio otvorenom.

Nakon otvaranja na središnjem Trgu u Livnu izmjenjivali su se pjesma i ples društava koji su, svako na svoj način, predstavili kraj iz kojeg dolaze. Posjetitelji su uživali u raskošnim narodnim nošnjama te pljeskom ispratili svaki nastup, priopćeno je iz Grada.

Kopirati
Drag cursor here to close