What a Wonderful World

Hrvatska glazba Mostar najavljuje spektakularni jazz koncert uoči Svjetskog dana jazza

Očekuje vas večer ispunjena melodijama koje će vas odvesti na putovanje kroz bogatu povijest jazza. Koncert će se održati u utorak, 30. travnja 2024. u 19:30 sati ispred Kosače
Kultura / Glazba | 29. 04. 2024. u 12:25 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska glazba Mostar s ponosom najavljuje nadolazeći jazz koncert koji će se održati na Platou ispred Hrvatskog Doma herceg Stjepan Kosača, obogaćujući glazbeni život grada Mostara.

Ovaj glazbeni događaj ne samo da obilježava Svjetski dan jazz-a, već slavi i 135 godina postojanja Hrvatske glazbe Mostar.

Očekuje vas večer ispunjena melodijama koje će vas odvesti na putovanje kroz bogatu povijest jazza. Koncert će se održati u utorak, 30. travnja 2024. u 19:30 sati.

Pod dirigentskim vodstvom Filipa Miloševića, talentirani glazbenici izvest će klasične jazz standarde, pružajući publici priliku da se upozna s nekim od najsvjetlijih zvijezda jazza. Posebno se ističe solistica Ivana Zrimšek Šaravanja, čija će izvedba dodatno obogatiti večer.

"Jako dugo se spremamo za ovaj koncert, skoro puna tri mjeseca. Bili smo malo nesigurni kako će glazbari prihvatiti ovu vrstu glazbe i imamo li općenito kapaciteta da ovo izvedemo. Bilo je dovoljno par proba da shvatimo da smo na pravom putu... Imali smo i četiri probe u određenim tjednima, ali sad kad je sve spremno drago nam je jer vidimo da trud nije bio uzalud. Potrudit ćemo se da ovo bude tradicionalni koncert, koji ćemo ponavljati svake godine", kazao je za Bljesak.info Darko Šunjić, tajnik Hrvatske glazbe Mostar.

Međunarodni dan jazza, koji se obilježava 30. travnja svake godine, prepoznat je kao platforma za promicanje mira, dijaloga među kulturama, različitosti te poštovanja ljudskih prava i ljudskog dostojanstva. Ova inicijativa, podržana od strane UNESCO-a, naglašava važnost jazza i njegovu diplomatsku ulogu u ujedinjavanju ljudi diljem svijeta.

Legendarni jazz-pijanist i skladatelj Herbie Hancock, ujedno i UNESCO-ov veleposlanik za međukulturni dijalog, s glavnom direktoricom UNESCO-a Audrey Azoulay, vodi ovaj događaj s ciljem podizanja svijesti o potrebi međukulturnog dijaloga i međusobnog razumijevanja.

Hrvatska glazba Mostar poziva sve ljubitelje jazza i glazbe općenito da se pridruže ovom događaju i zajedno proslave veličanstvenost jazza, istovremeno promičući mir, razumijevanje i kulturnu raznolikost.

Ovaj koncert ne samo da predstavlja glazbeni spektakl već i priliku za zajedništvo i proslavu vrijednosti koje jazz kao glazbeni žanr nosi sa sobom.

Kopirati
Drag cursor here to close