Muzika spaja i u Mostaru

Glazbenici iz Njemačke i mladi bh. glazbenici zajedno na koncertnoj turneji

Kultura / Glazba | 07. 06. 2014. u 12:48 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod sloganom "Muzika spaja'', orkestralna klasa Jedinstvene škole iz Sehnde kod Hannover-a (KGS Sehnde), uz podršku Njemačkog veleposlanstva, će od 4. do 13. lipnja 2014. godine boraviti u Bosni i Hercegovini povodom glazbenog projekta o suradnji.

Oko 40 gostiju iz Njemačke će zajedno s mladim glazbenicima iz različitih dijelova države svirati i održati koncerte.

Planirani su boravci u Sarajevu, Ljubuškom, Trebinju i Mostaru, gdje će se sastati s mladim glazbenicima osnovnih i srednjih glazbenih škola i gimnazija iz navedenih gradova, i u istima održati zajedničke koncerte.

Vrhunac ovog putovanja će biti zajednički završni koncert 11. lipnja 2014. godine u Pavarotti centru u Mostaru.

Planirani su koncerti na Gradskom trgu Ljubuški - 9. lipnja 2014. u 20 sati, u Muzičkoj školi Trebinje - 10. lipnja 2014. u 19.30 sati, te u Pavarotti centru Mostar - 11. lipnja 2014. u 18 sati.

U prvom planu ovog putovanja orkestra jeste susret mladih ljudi iz različitih europskih regija, pri čemu je glazba prikladan element koji spaja i koji je pogodan za stvaranje zajedničke polazne točke za upoznavanje bez predrasuda.

Ideja pomirenja "Muzika spaja" se s toga savršeno uklapa u 2014. godinu, koja je posvećena sjećanju na izbijanje Prvog Svjetskog rata prije 100 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close