Kadrovi Paname

Sanel Marić Mara snimio spot za pjesmu ''Planine Paname''

Kultura / Glazba | 07. 06. 2014. u 10:43 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izašao je spot za novu pjesmu Sanela Marića Mare – ''Planine Paname''.

Spot obiluje prelijepim kadrovima Paname, dok se sa povezima na očima pojavljuju Sanel Marić Mara i članovi benda - klarinista Martin Hausler, basista Marko Jakovljević, klavir Dario Lukić te bubnjar Jasmir Sljepčević Boske.

Poetsku trilogiju na tekstove mostarskih pjesnika, Sanel Marić Mara upotpunjuje pjesmom na tekst ''Planine Paname'' - Meše Begića, s privremenom adresom u Nikaragvi.

Pjesma je potom putovala natrag Meši Begiću u Nikaragvu, a potom Mešinim prijateljima, među kojima je i Armando Carballido, u Panamu gdje nastaje prijedlog da se uradi video spot. Kadrovi su se snimali u BiH i u Panami, gdje je spot i montiran, priopćeno je.

''U razgovoru s mojim dragim prijateljem i redateljem Amirom Grabusom (Nizozemska), pravim scenarij za koji će biti potrebni: avanturisti, profesionalci, ljudi sa iskrivljenom slikom realnosti, jednom riječju ekscentrici i oni koji su dovoljno hrabri za ostvarenje još jednog ludila u nizu.

Na moj poziv odazvao se prvi neustrašivi čovjek, prva kamera, free lenser Sarajlija Faris Dobrača, koji je iz nemogućih uglova uspio savladati klisuru i snimiti odlične kadrove.

U isto vrijeme ekipi se priključuju Renato Kristić iz Kaknja sa svojom letjelicom tj. dronom i njegova asistentica Irma Isak Mostar, koji iz zraka uspjevaju uhvatiti predivne kadrove'', ispričao je Mara.

Mara se ovom prilikom naročito zahvaljuje ljudima bez kojih ova priča na relaciji Mostar-Nikaragva-Kakanj-Panama- Sarajevo i Nizozemska ne bi bila moguća: Panama: Armando Carballido-Director , Nikaragva: Mehmed Begić Meša-tekst (Planine Paname), Sarajevo: Faris Dobrača-kamera Kakanj: Renato Kristić-letjelica (dron); Mostar: Irma Isak-asistent, Nizozemska: Amir Grabus-konzultant, Nieves Prieto Tassier-prijevod teksta pjesme na španjolski.

Kopirati
Drag cursor here to close