Novi zvuk

Divanhana objavljuje novi studijski album "Kardeş"

Album "Kardeş“ skrojen je od 10 numera, te donosi sasvim novi zvuk Divanhane.
Kultura / Glazba | 03. 04. 2018. u 07:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon izuzetno uspješnog albuma "Zukva" objavljenog krajem 2015. godine, te dvogodišnje regionalne i europske turneje koja je obuhvatila preko 120 koncerata, bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana objavljuje novi studijski album simboličnog imena "Kardeş".

Unatoč gustom koncertnom rasporedu, ovaj popularni bend je tijekom mjeseca veljače 2017. godine u studiju SMS glazbene produkcije Bosne i Hercegovine zajedno sa svojom gošćom, popularnom turskom glumicom i pjevačicom Suzan Kardeş, realizirao svoje četvrto diskografsko izdanje, koje je naknadno producirano u Long Play studiju u Sarajevu od strane dugogodišnjeg suradnika benda Borjana Miloševića.

Album "Kardeş“ skrojen je od 10 numera, te donosi sasvim novi zvuk Divanhane isprepleten orijentalnim notama turskog klarinetiste Yunus Emre Elleka, virtuoznim muziciranjem gitarskog dvojca iz Tuzle Sanela Redžića i Emira Hota, te energičnim zvucima makedonskih trubača vođenih dirigentskom palicom Džamba Aguševa, priopćeno je.

Kavu mi draga ispeci prvi singl sa kojim su najavili spomenuti album, Anterija, Findikli Bizim Yolumuz, Fikrimin İnce Gülü ili Anadolka upravo su pjesme potekle iz bosanskohercegovačke i turske glazbene tradicije, koje su stoljećima putovale i komunicirale, ljubile, grlile, rađale nove ljubavi, sreće i tuge, iznjedrile glazbeno bratstvo i sestrinstvo.

Bez pretenzije da određuju što je izvor, a što ušće, što se ulijeva, a što ulijevanjem veća rijeka postaje, Suzan i Divanhana su se prepustili  bistroj rijeci, da kao braća ili sestre, kao kardeši, glazbenom poteku. Da nas zaliju čistom rijekom sevdaha.

''Sve je počelo na Balkan Trafik festivalu u Bruxellesu u travnju 2015. godine, a naše putovanje smo nastavili u Istanbulu godinu dana kasnije, te se nakon toga zaustavismo u Sarajevu. Od prvog susreta s bendom Divanhana osjetila sam sreću što ću prijateljima zvati ljude pune radosti i iskrene duše. Do sada sam ostvarila mnoge želje, a poziv da sa ovim mladim i talentiranim ljudima zaplovim u novi svijet kreativnosti bila je ostvarenje još jednog sna.

Na našem putu gradili smo mostove između nas i vjerujemo da će ovaj album biti dobar razlog za mir u svijetu, nova prijateljstva i nove ljubavi. Tijekom snimanja svih divnih pjesama, koje ćete imati priliku čuti, mi smo bili jedna velika sretna obitelj, a nadamo se da ćete i vi, slušajući, osjetiti istu emociju'',  izjavila je Suzan Kardeş.

Album "Kardeş“  za regionalno tržište objavljuje beogradska izdavačka kuća Multimedia Music.

Divanhana svim poštovateljima njihovog rada poklanja kratki audio presjek spomenutog glazbenog mozaika sa kojim uskoro kreće u koncertnu promociju, najavljenu za 14.04. u Sarajevu, 15.04. u Tuzli i 16.04. u Zenici.

Više informacija o aktivnostima benda možete pratiti na www.divanhana.ba.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close