Najpopularniji bh. band

Divanhana najavljuje spektakularan koncert u Mostaru

Divanhana izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične glazbe 20. stoljeća.
Kultura / Glazba | 26. 08. 2018. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Divanhana/ Bljesak.info

Band Divanhana održat će koncert u Mostaru 7.11. sa početkom u 20 sati i to po prvi put u HD Herceg Stjepan Kosača.

Najpopularniji bh. band Divanhana ove godine nastupio je na manifestaciji "Večernjakov pečat" sa pjesmom "S one strane Plive", te je pokupio brojne simpatije i ovacije mostarske publike.

Divanhana je prošle godine nastupila na manifestaciji "Mostarsko ljeto", a ove godine uspostavljena je suradnja i sa turskom pjevačicom i glumicom Suzan Kardes, sa kojom je snimljeno i nekoliko zajedničkih pjesama.

Video: Vino piju nane age Sarajlije 

Ulaznice po cijeni od 15 KM za sada možete kupiti preko sustava kupikartu.ba.

Divanhana izvodi tradicionalnu glazbu u novim aranžmanima koji su nastali uz utjecaj jazz, pop i klasične glazbe 20. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i prezentiranje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne glazbe zemalja Balkana, sa posebnim i pažljivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu. Do sada su objavili tri albuma, sudjelovali na raznim festivalima i održali brojne koncerte širom BiH, regije Balkana i ostatka Europe.

Video: S one strane Plive

Članovi benda su Naida Čatić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Kopirati
Drag cursor here to close