Prvi u BiH

Demofest nominiran za nagradu najbolji festival Europe

Kultura / Glazba | 02. 11. 2017. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / demofest.org/ Demofest je nominiran za nagradu Best Medium-Sized festivale

Banjalučki Demofest, najveći festival demo bendova na Balkanu, nominiran je za najprestižniju festivalsku nagradu European Festival Awards (EFA), i to u glavnoj kategoriji – kao najbolji festival u Europi, javlja Radiosarajevo.ba.

Točnije, Demofest je nominiran za nagradu Best Medium-Sized festivale, odnosno za najbolji festival srednje veličine, što se automatski određuje na osnovu posjećenosti manifestacije – od 10.000 do 40.000 posjetitelja.

Glasovanje je otvoreno do 30. studenog na zvaničnom EFA siteu, gdje možete ostaviti glas za Demofest. Sam proces glasovanja je veoma jednostavan i sve što vam je potrebno je e-mail adresa, a glasovanjem dobivate šansu i da osvojite karte za svaki festival koji bude nagrađen.

''Ovo je još jedna potvrda da naša misija duga jedno desetljeće nije uzaludno, štoviše. Zaista smo sretni što Demofest uživa ovakav ugled i afirmaciju u europskim festivalskim krugovima,zahvaljujući našoj publici koja nas bezuvjetno podržava'', kazala je Brankica Janković, direktorica Demofesta i dodala da je sada fokus na 11. izdanju slavnog regionalnog festivala demo bendova.

Inače, EFA je najveća nagrada Starog kontinenta koju jedan festival može dobiti, a nominacija za Demofest je stigla kratko nakon nominacije za UK Festival Awards (UKFA), u kategoriji Best Overseas Festival, tj. najbolji festival van Velike Britanije.

Dok EFA uključuje festivale (koji ispune visoke kriterije kvaliteta) iz svih zemlja Europe u svim kategorijama, UKFA se odnosi isključivo na festivale iz Britanije, jer se radi o nacionalnoj nagradi, osim u spomenutoj kategoriji Best Overseas Festival, u kojoj je Demofest bio nominiran. Također, kao što važi i za UKFA, Demofest je prvi i jedini festival iz Bosne i Hercegovine koji je nominiran za ovu nagradu.

Iza obje nagrade stoji Yourope, najveća i najznačajnija asocijacija festivala u Europi.
Podsjećamo, 11. Demofest će biti održan od 19. do 21. srpnja 2018. godine na tvrđavi Kastel u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close