Damir Avdić promovira ''Ameriku'' u Mostaru

U Mostar, u najnovijem izdanju, Diplomac dolazi promovirati “Ameriku”.
Kultura / Glazba | 25. 10. 2017. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon svih ovih godina Damir Avdić je ostao autentična konstanta političkog alternativnog kantautorskog izraza naših prostora. Muzicira još od kraja osamdesetih, a osim toga je i pisac, pjesnik, te recentno sve više i čovjek teatra i filma.

U Mostar, u najnovijem izdanju, Diplomac dolazi promovirati “Ameriku”. Koncertnu promociju albuma održat će u OKC Abrašević, nedjelja, 29.10., s početkom u 21 sat

Poznat pod nadimcima Bosanski psiho, Diplomatz i Graha, ovaj tuzlanski umjetnik s ljubljanskom adresom suvereno vlada pozornicom koristeći samo električnu gitaru i hrapav glas pun bijesa, uz tekstove koji režu do kostiju. Bogata diskografija i bibliografija broji mu ukupno dvanaest izdanja. „Amerika“ je njegov sedmi album koji već sada, tek tjedan dana po izlasku, proglašavaju albumom godine i njegovim najupečatljivijim radom dosad.

Album objavljen na Avdićevoj etiketi Kapital Rekord može se preuzeti s njegove Bandcamp stranice po name-your-price modelu gdje kupac sam određuje cijenu, priopćeno je.

Punk estetika koju njeguje traje od samih početaka njegovog glazbenog puta kada je svirao u hardcore punk bendu Rupa u zidu te surađivao s imenima kao što su Edo Maajka i Frenkie. Danas Avdić predstavlja najbrutalnijeg kantautora regije koji se kroz ubojite live nastupe i sirove, brutalno iskrene studijske snimke buntovno obračunava s društvom i okolinom.

Karte u pretprodaji možete kupiti u OKC Abrašević, po cijeni od 7 KM.

CIjena karte na dan koncerta 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close