Župa sv. Tome apostola

Željka Markić iz Mostara poručila: ''Obitelj je najvažnija''

Kultura / Flash | 28. 11. 2016. u 09:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U župi sv. Tome apostola na Bijelom brijegu u Mostaru Željka Markić iz udruge „U ime obitelji“ iz Zagreba održala je predavanje na temu ‘Obiteljsko obogaćivanje’.

Program Obiteljskog obogaćivanja (FamiliyEnrichment) koji je pokrenula međunarodna neprofitna nevladina udruga, nazvana IFFD (International Federation for Family Development), tj. Međunarodni savez za obiteljsko obogaćivanje.

Udruga je utemeljena 1978. godine, s ciljem pružanja podrške svim inicijativama koje idu u prilog braku i obitelji i konkretne pomoći oženjenim parovima i obiteljima.

Temeljna zadaća tog programa je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.

Željka Markić kazala je kako se svatko od nas se mora zapitati što je to u životu zaista važno, je li to završiti fakultet, pronaći dobar posao, osnovati obitelj ili kupiti novi auto, to su pitanja na koja svatko od nas treba odgovoriti, što je od svega navedenoga za ‘mene’ najvažnije.

”O važnosti zasnivanja obitelji govore i istraživanja koja smo radili, pa je tako jedno istraživanje pokazalo da većina žena nakon završenog generativnog razdoblja žali što nije imala barem još jedno dijete više, bez obzira koliko djece već ima”, naglasila je dr. Markić.

Predavanje su organizirali HKZ Troplet i Udruga „U ime obitelji“ iz Zagreba, s ciljem da bračni parovi i obitelji iz mostarskih župa, kao i svi zainteresirani obogate svoj obiteljski život.

Temeljna zadaća ovog predavanja je promicanje osobnog i bračnog napretka supružnika te pružanje pomoći roditeljima u odgoju djece.

Kopirati
Drag cursor here to close