UHAKUD BiH

Vedran Vidović izabran za predsjednika Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava BiH

Kultura / Flash | 25. 03. 2014. u 14:37 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekle je nedjelje u HDHS Kosača u Mostaru održana 15. redovita i izborna skupština UHAKUD u BiH. Skupštini je predsjedavao predsjednik Skupštine Milenko Bandur,  a u radu je sudjelovalo dvadesetak delegata predstavnika društava s pravom glasa. 

Razmatrano je izvješće o radu u protekloj godini, te  usvojen plan za 2014. godinu i utvrđen Kalendar manifestacija u ovoj godini.

Najveća stavka u godišnjem planu UHAKUD u BiH je organizacija Seminara folklora Hrvata u BiH, koji će se ove godine organizirati po treći put u Širokom Brijegu od 17. do 20. srpnja 2014. godine, te Duhovna obnova za folkloraše koja će se održati u Međugorju od 11. do 13. travnja 2014. godine.

Obzirom da je ovo izborna skupština, izabrano je novo vodstvo UHAKUD u BiH. Za predsjednika je izabran Vedran Vidović, a za predsjednika Skupštine Nikica Martinović. U Nadzorni odbor su imenovani Anka Raič, Milenko Bandur i Zdenko Damjanović. Za tajnicu je imenovana Vanja Aničić.  Upravni odbor čini devet ljudi iz čitave Bosne i Hercegovine. 

Kopirati
Drag cursor here to close