Počele pripreme

Pogledajte kako izgleda prvi bh. hip-hop mjuzikl

Kultura / Flash | 25. 03. 2014. u 11:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počele su pripreme za prvi bh. hip-hop mjuzikl "Promjena" koji se realizira uz suradnju Sarajevskog ratnog teatra i Udruženja "Scena", priopćeno je iz SARTR-a.

U projektu je angažiran veliki broj sudionika. Uz glumačku ekipu koju čine Admir Šehović, Davor Golubović, Elma Juković, Ena Kurtalić, Sanjin Arnautović, Edin Avdagić, Nina Đogo i Davor Sabo na sceni će se naći četrnaest plesača i grupa muzičara.

Koreograf predstave je Željko Božić koji je sa svojim koreografijama osvojio približno sto titula na festivalima i natjecanjima.

Organizacija IDO (International Dance Organization) ga je proglasila za koreografa godine i tako je ušao u njihov Hall of fame. Kao pedagog na području hip hopa gostovao je u 15 europskih zemalja. Također, održavao je radionice za Mess dance company u Sarajevu.

Na castingu je izabrano 11 plesača. Plesnu postavu čine Ada Kogovšek, Andreja Vakselj, Anisa Kete, Matej Bedić, Miljan Nojić i Nan Jordan iz Slovenije te mladi sarajevski plesači Dženita Hasečić, Tarik Osmančević, Benjamin Zametica i Faris Dizdarević uz podršku b-boyeva Osmana Kupusa, Ademira Erduza i Benjamina Brankovića.

Pored njih na sceni će nastupiti bh. beatboxer Adnan Pacoli uz glazbenu pratnju Timura Abaspahić na gitari i Almira Spahića na harmonici. Muziku za predstavu radili su Adnan Hodžić i Amar (Kapo ) Berbić dok je za tekstove zadužen Admir Čular Gaggo iz hip-hop sastava Strava škola.

Za vizualni identitet predstave zadužen je Admir Šljivnjak student likovne Akademije u Sarajevu. Hip-hop mjuzikl u BiH je autorski projekt Admira Crvčanina koji potpisuje scenarij i režiju dok je producentica projekta Amira Kudumović.

Premijera je zakazana za 18. travnja nakon čega slijedi i prva repriza 19. travnja, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close