Održat će se prigodan program

Večer sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića u Ćorovića kući

Na Veče sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića, pozvani su svi koji još uvijek nose uspomenu na dva dobra čovjeka koji su učinila mnogo za Mostar i koje su građani ovog grada voljeli.
Kultura / Flash | 14. 09. 2020. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog utorka, 15.09.2020. godine, s početkom u 19.00 sati, u bašti Ćorovića kuće, povodom godišnjica smrti Ratka Pejanovića, dugogodišnjeg generalnog tajnika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar i Siniše Jokića, novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar, bit će održan prigodan program. O Siniši i Ratku govorit će njihovi prijatelji i suradnici. Večer će teći uz zvuke gitare i pjesme koje su Siniša i Ratko voljeli.  

Na Veče sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića, pozvani su svi koji još uvijek nose uspomenu na dva dobra čovjeka koji su učinila mnogo za Mostar i koje su građani ovog grada voljeli.   

''Sada neki novi ljudi vode Prosvjetu i nastavljaju njihov rad, žive i ostvaruju njihov san da Prosvjeta bude jača, čvršća i bolja. Siniša i Ratko su i dalje s nama, ne zbog slika koje se nalaze prostorijama SPKD Prosvjeta, već zbog njihovih djela i ideala koje su ostavili nama u nasljedstvo'', navedeno je u priopćenju SPKD Prosvjeta, Mostar.

Ratko Pejanović je rođen 1944. godine, cijeli svoj život proveo u Mostaru. Rođen je i odrastao na Carini, na dijelu između hotela Neretve prema Carinskom mostu, kako je on volio reći, u epicentru grada. U poslijeratnom periodu Ratko je bio generalni tajnik mostarskog SPKD “Prosvjeta”, predsjednik Udruženja “Josip Broz Tito”, zapovjednik Vatrogasnog društva “Park prirode-Rujište” te bivši predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

Siniša Jokić, rođen je 29. listopada 1969. godine. Bio je novinar, RTV Mostara, pjesnik i kulturni radnik te humanist uvijek spreman da pomogne onima u potrebi. Dugo godina je obnašao funkciju predsjednika SPKD ''Prosvjeta'', Mostar. Njegove pjesme su posthumno objavljene u zbirku poezije pod naslovom "Na putu ka jugu".

Kopirati
Drag cursor here to close