19. rujna

Večer sjećanja na Ratka Pejanovića i Sinišu Jokića

Kultura / Kazalište | 18. 09. 2017. u 08:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta Mostar u povodu godišnjice smrti dugogodišnjeg glavnog tajnika SPKD ''Prosvjeta'' Ratka Pejanovića te novinara, pjesnika i dugogodišnjeg predsjednika SPKD ''Prosvjeta'' Siniše Jokića organizira prigodan program u utorak, 19. rujna.

Program će se održati u bašti 'Ćorovića kuće', s početkom u 19 sati.

"Sada neki novi ljudi vode Prosvjetu i nastavljaju njihov rad, žive i ostvaruju njihov san da Prosvjeta bude jača, čvršća i bolja. Siniša i Ratko i dalje su s nama, ne zbog slika koje se nalaze prostorijama SPKD Prosvjeta, već zbog njihovih djela i ideala koje su ostavili nama u nasljedstvo", priopćeno je iz SPKD ''Prosvjeta''.

Ratko Pejanović rođen je 1944. godine. U poslijeratnom razdoblju obnašao je dužnosti glavnog tajnika SPKD "Prosvjeta" Mostar i zapovjednika Vatrogasnog društva "Park prirode-Rujište". Bio je predsjednik udruge "Josip Broz Tito" i predsjednik Gradskog vijeća Mostara. Umro je 2013. godine.

Siniša Jokić rođen je 1969. godine. Bio je novinar RTV Mostara, pjesnik, kulturni djelatnik i humanist. Dugo godina obnašao je funkciju predsjednika SPKD "Prosvjeta" Mostar. Njegove pjesme posthumno su objavljene u zbirci poezije "Na putu ka jugu".

Kopirati
Drag cursor here to close