Jedan je od rijetkih

"Ustav RH" u američkim kinima

Kultura / Flash | 10. 03. 2017. u 19:22 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Film "Ustav Republike Hrvatske", podnaslovljen kao "ljubavna priča o mržnji", počet će se krajem godine prikazivati u američkim kinima, za što je prava otkupio distributer Synergetic Distribution iz Los Angelesa.

Film Rajka Grlića, jedan je od rijetkih hrvatskih filmova koji će biti u redovitoj kino-distribuciji na području SAD-a, gdje se u veljači premijerno već uspješno predstavio, osvojivši na Međunarodnom filmskom festivalu u Santa Barbari glavnu nagradu "Jeffrey C. Barbakow?" kao najbolji međunarodni dugometražni igrani film.

Scenarij za film, koji progovara o netrpeljivosti prema drugome i pokušajima da se ona prevlada, potpisuje književnik Ante Tomić s Grlićem. U glavnim ulogama su Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić.

Film je već prikazan na nizu međunarodnih festivala, među kojima je njegov najuspješniji nastup bio na uglednom Montreal World Film Festivalu, gdje je jednoglasnom odlukom žirija u rujnu prošle godine osvojio nagradu za najbolji film - Grand Prix Amerike, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close