Tomislavgrad

U petak otvaranje izložbe 'Prirodne i kulturne ljepote zavičaja'

Kultura / Flash | 06. 10. 2016. u 10:03 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba fotografija "Prirodne i kulturne ljepote moga zavičaja" bit će upriličena 7. listopada u 19 sati u prostorijama Gradske galerije u Tomislavgradu.

Organizatori izložbe, na kojoj će biti predstavljene najljepše fotografije s ovog prostora, su Kulturno-informativni centar Tomislavgrad i Franjevački muzej Tomislavgrad, dok je pokrovitelj općina Tomislavgrad.

Za ovu izložbu, početkom rujna ove godine bio je raspisan foto natječaj vezan uz temu izložbe čija je svrha da se, uz fotografiju, kao jednog od najraširenijih i najpopularnijih medija ukaže na prirodne i kulturne ljepote ove općine.

Natječaj se proveo putem facebook stranice Gradske galerije Tomislavgrad, a mogli su sudjelovati svi žitelji općine Tomislavgrad koji su u razdoblju od 6. rujna do 20. rujna 2016. godine poslali vlastite, autorske fotografije na temu natječaja.

Nakon što svi sudionici poslali svoje fotografije, one su objavljene na facebook stranici Gradske galerije Tomislavgrad na kojoj je i provedeno glasovanje.

Dvadeset onih, koje su imali najviše glasova - klikova "like", bit će izrađene i uokvirene te postavljene kao izložba. Osim toga, stručno povjerenstvo izabralo je tri najbolje fotografije, a njihovi autori će na dan otvaranja izložbe biti prigodno nagrađeni.

Kako se doznaje od organizatora, objavu svih fotografija vidjelo je 4 600 osoba, a najviše "lajkova" dobila je fotografija Šujičko polje – Šujički most.

Kopirati
Drag cursor here to close