Kvalitetan i raznovrstan sadržaj

U Beču je u tijeku Napretkova Ljetna škola njemačkog jezika

Napretkova Ljetna škola nudi pomjeranje granica i proširivanje pogleda na svijet izvan poznatoga i jedinstvena je prilika za sve mlade ljude.
Kultura / Flash | 03. 08. 2023. u 08:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljetna škola njemačkog jezika koju organizira HKD Napredak Glavna podružnica Beč započela je s radom 30. srpnja, a završava 11. kolovoza. Kao i prošlih godina, organizator se potrudio program ovogodišnje Škole kvalitetno, raznovrsno i sadržajno ispuniti.

Napretkov tečaj njemačkog jezika više je od ljetnih praznika i više od običnog jezičnog tečaja i iskustvo koje bi 97 % naših polaznika ponovilo. Među ovogodišnjim polaznicima susrećemo poznata lica koja su se vratila ponoviti prošlogodišnju priču.

Foto: PR / Napretkova Ljetna škola njemačkog jezika

Budući da svake godine privlači sve više mladih ljudi željnih znanja i usavršavanja jezika, tako i ove godine 42 srednjoškolaca i studenta iz Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske i Crne Gore aktivno sudjeluje u kvalitetnoj, četverosatnoj nastavi njemačkog jezika.

Učenici su podijeljeni u tri skupine, ovisno o predznanju jezika, a uče uz mentorstvo najboljih bečkih profesora koje predvodi Thomas Bauer. Polaznike ovog zanimljivog program očekuje razgovor na stranom jeziku, novo okruženje, nova atmosfera, zanimljive aktivnosti i upoznavanje novih ljudi.

Foto: PR / Napretkova Ljetna škola njemačkog jezika

Učenje stranog jezika u njegovom izvornom okruženju, u zemlji u kojoj se on govori kao službeni jezik, najviše nas približava onome kako mladi savladavaju svoj materinji jezik tijekom djetinjstva. Iskustveno učenje dokazano je najučinkovitija metoda učenja s kojom dobivamo dugotrajno znanje i zato nakon obvezne dnevne nastave, sudionici ovoga projekta imaju priliku upoznati običaje, kulturu, umjetnost, sport, gastronomiju, politički i gospodarski život Beča, a to im je lako dostupno jer su smješteni u ugodnom studentskom hotelu nedaleko od centra, a u samoj blizini Zapadnog kolodvora Beč.

Foto: PR / Napretkova Ljetna škola njemačkog jezika

Također, polaznicima su osigurani objedi u austrijskim restoranima, a pri razgledavanju grada i profesionalni turistički vodiči. Napretkova Ljetna škola nudi pomjeranje granica i proširivanje pogleda na svijet izvan poznatoga i jedinstvena je prilika za sve mlade ljude.

Kopirati
Drag cursor here to close