INTERSTAS

Turističke nagrade otišle u Tomislavgrad

Kultura / Flash | 10. 11. 2016. u 12:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, fra Gabrijel Mioč i Franjevački muzej "fra Jozo Križić" dobitnici su prestižnih nagrada na Međunarodnoj smotri turizma, filma, krajobraza - INTERSTAS 2016. koja se održava u Solinu.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadina i fra Gabrijel Mioč nominirani su za individualnu međunarodnu turističku nagradu Povelja Fest 2016, a za kolektivnu nagradu Zlatni Interstas 2016. nominiran je Franjevački muzej "Fra Jozo Križić“ iz Tomislavgrada.

Predlažući općinskoga načelnika Ivana Vukadina za tu uglednu međunarodnu turističku nagradu, povjerenstvo je istaknulo njegov osobni doprinos valorizaciji turizma, kulture, krajobraza, tradicijskih vrijednosti i običajne baštine.

Ocjena je da tim posebnostima značajno pridonosi daljnjoj afirmaciji kako vjerskog, hodočasničkog, tako i kulturnog te ruralnog turizma, a time zbližavanju i boljem razumijevanju među narodima i zemljama, što je prepoznala i Europska federacija turističkih novinara.

Predlažući fra Gabrijela Mioča, uz čestitke na 50. obljetnici misništva, njegovu nominaciju povjerenstvo je obrazložilo cjelokupnim postignućima, posebice ravnateljstvom i glavnim uredništvom mjesečnog vjerskog lista "Naša ognjišta“.

Franjevački muzej "Fra Jozo Križić", uz jedinstven postav na jednom mjestu sakupljenih predmeta duvanjskog kraja, te stalni postav muzeja nadaleko poznatog umjetnika Virgilija Nevjestića, posjeduje bogatu zbirke kulturno povijesne i tradicijske te umjetničke baštine, ne samo duvanjskog kraja i Hercegovine, nego i cijele Bosne i Hercegovine, i napose za Hrvate u BiH, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close