'Na krilima ljubavi'

Na Interliberu predstavljena knjiga Mostarke Sonje Jurić

Kultura / Flash | 10. 11. 2016. u 09:18 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga "Na krilima ljubavi", autorice Sonje Jurić iz Mostara, predstavljena je u srijedu na sajmu knjige Interliber u Zagrebu.

Knjiga je posvećena djeci s posebnim potrebama, a sadrži tri ilustrirane priče, i to Suncokret pognute glave (objavljena povodom Svjetskoga dana autizma), More, nebo i zvijezde (objavljena povodom Međunarodnoga dana slijepih i slabovidnih osoba) i Osmijeh moje sestre (objavljena povodom Svjetskoga dana osoba s cerebralnom paralizom).

''Glavni likovi u knjizi Maja, Lukas i Ana svakodnevno se bore sa svojim zdravstvenim poteškoćama, ali i životnim situacijama i okruženjem u kojemu odrastaju'', kazala je autorica Jurić, istaknuvši kako sva djeca imaju pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo, bez ikakvih podjela, izolacija i predrasuda.

Pored autorice Jurić, svoja književna djela za mladež predstavili su i književnici Maja Brajko-Livaković, Melita Rundek, Dubravko Jelačić Bužimski, Branka Primorac, Nena Lončar i Božidar Prosenjak.

O knjigama je na predstavljanju govorila dr. sc. Diana Zalar, stihove i ulomke je kazivala glumica Kostadinka Velkovska, a program je vodila Ana Babić.

Knjiga "Na krilima ljubavi" objavljena je ove godine u Nakladničkoj kući Alfa Zagreb, biblioteka Knjiga za mladež.

Kopirati
Drag cursor here to close