Amer Kapetanović

Svjetski putnik Mostarcima predstavio izložbu ''Čovjek u pripremi''

Kultura / Flash | 06. 03. 2014. u 20:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji Aluminij u Mostaru otvorena je izložba fotografija ''Čovjek u pripremi'' svjetskog putnika i fotografa Amera Kapetanovića. Sarajevski fotograf je Mostarcima predstavio 22 fotografije koje čine spomenuti postav ''Čovjek u pripremi''.

''Htio sam napraviti izložbu prije i nekako na nagovor prijatelja i na neku svoju nervozu ''više kao ne izlažem'', međutim nije bilo vrijeme dok nešto nije sazrelo vjerojatno u meni. A to se vidi na ovim fotografijama koje su neko seciranje mene u bukvalnom smislu.

One nemaju neku univerzalnu poruku koja treba promijeniti svijet, međutim mislim da svaka od njih ima neku malu poruku koja može promijeniti svakoga ovdje. U tom smislu sam i nazvao izložbu ''Čovjek u pripremi'' zato jer smatram da ja kao čovjek , kao osoba, a isto tako kao fotograf nastojim svakim danom uraditi nešto bolje i od svog života i u fotografiji i u umjetnosti tražeći tu neku perfektu fotografiju'', rekao je Amer na otvaranju izložbe.

Kapetanović je rođen 1973. godine, dosad je priredio 16 samostalnih te sudjelovao na više od 150 skupnih izložbi. Član je Udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH te Saveza za umjetničku fotografiju u BiH, u kojemu ima strukovno zvanje majstora fotografije.

Dobitnik je nagrade ULUPU-a BiH za fotografiju 2006. godine, a godinama surađuje s više UN agencija u BiH, u produkciji i izradi videa, fotografija i dizajna za različne kampanje o pravima žena i djece. Fotografijom se bavi od 2003. godine a od 2008. je freelancer.

Izložba ''Čovjek u pripremi'' ostaje otvorena tri tjedna od dana otvaranja, a moguće ju je razgledati svakim radnim danom, u vremenu od 7 do 20, te subotom od 9 do 14 sati. Ulazak je tradicionalno besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close