Smijeha nikad dosta

"Sijaset" oduševio publiku u Kulturnom centru Mostar Sjever

Predstava je u žanru komedije kriminalističkog karaktera i na humorističan način nastoji predstaviti apsurd današnjeg društva.
Kultura / Flash | 19. 06. 2021. u 18:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / "Sijaset" oduševio publiku u Kulturnom centru Mostar Sjever

Sinoć je, u Velikoj sali Kulturnog centra Mostar Sjever na Potocima, u izvedbi Amaterskog pozorišta Neretva iz Konjica pred oko 100 posjetitelja, premijerno na području Grada Mostara odigrana urnebesna komedija: CSI - Jaset (Sijaset).

Predstava Sijaset predstavlja parodiju bosanskohercegovačke stvarnosti koja uvijek uspije iznenaditi, čak i onda kada svi vjeruju da ih više ništa ne može iznenaditi. Predstava je u žanru komedije kriminalističkog karaktera i na humorističan način nastoji predstaviti apsurd današnjeg društva.

Foto: PR / "Sijaset" oduševio publiku u Kulturnom centru Mostar Sjever

Radnja se dešava u Mostaru, u današnjem vremenu, i počinje kao bespotrebna rasprava o bizarnoj činjenici koju su primijetili likovi u predstavi. Naime, nakon što shvataju da sevdalinka Alekse Šantića, čuvena Emina, ima jednu malu tehničku nejasnoću, stvaraju takav bespotreban "sijaset" da prosto djeluje nemoguće oko čega su ljudi sve u stanju da se raspravljaju.

Publika je istinski uživala, a ekipa iz predstave Sijaset je do suza nasmijala posjetitelje, navedeno je u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close