U dvoje je sve lakše

Šerbedžija opjevao građanski bunt: Ni u crnilu ne treba zaboraviti na ljubav

Kultura / Flash | 17. 04. 2015. u 08:55 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

'Vrijeme je, draga, vrijeme je' je nova pjesma Rde Šerbedžije koju je napisao inspiriran prosvjedima u veljači.

Tako je nazvao i novi album, objavljen prošle godine.

Podsjetimo, Rade je za vrijeme prosvjeda posjetio bh. prijestolnicu kako bi dao podršku nezadovoljnoj i gladnoj masi koja se pobunila protiv korumpirane vlasti.

''Pjesma 'Vrijeme je, draga, vrijeme je' inspirirana je prosvjedima u Sarajevu i nastala je iste noći kada sam bio u Sarajevu. Odmah sam je napisao. Ali, u nju sam utkao i neku ljubavnu temu, tako da to nije samo socijalna pjesma. Želio sam poručiti da i u toj jednoj užasnoj socijalnoj tegobi, socijalnim prilikama u kojima živimo, opet ne treba, ne može se zaboraviti na ljubav, na nekoga tko je pored tebe, koga voliš. Pa i u toj crnoj noći koja se nad nas nadvila, lakše je proći kroz nju uz nekoga koga voliš i tko je s tobom'', pojasnio je Šerbedžija, piše Avaz.

Pjesma 'Vrijeme je, draga, vrijeme je' govori o teškim vremenima, ali je i poziv na zajedništvo, na ujedinjenje.

Za vrijeme prosvjeda u Sarajevu Šerbedžija je kazao 'Imaju ljudi pravo mirnim putem tražiti odgovore na pitanja postavljena ljudima koje su oni izabrali'. No kako je tada kazao, cjelokupna situacija u BiH, ne izgleda dobro.

''Ipak, na neki način to nije isto kao kada je iznenada krenuo rat ovdje. To su bila druga vremena'', kazao je tada i dodao da ovi događaji ipak nisu imali veze s politikom, te su prosvjedi bili pravi bunt naroda.

 

Kopirati
Drag cursor here to close