Prvi put

Revija ruskog filma u Mostaru: Dijalog Rusije i BiH

Kultura / Flash | 18. 05. 2015. u 10:48 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U novoobnovljenoj maloj dvorani – amfiteatru Hrvatskoga doma herceg Stjepana Kosača održat će se 1. revija ruskog filma, te je tim povodom održana tiskovna konferencija na kojoj su sudjelovali Danijel Vidović, ravnatelj HD Herceg Stjepan Kosača , Vasilij Duljnjev, tajnik Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH i Željko Stojanović, osnivač i organizator Revije ruskog filma.

''Nadam se da će ova kulturna manifestacija koja se po prvi puta održava u Mostaru proći što uspješnije i izražavam nadu da će već iduće godine ova manifestacija prerasti u tradiciju'', istaknu je Vidović.

O ovom međunarodnom projektu koji sedam godina živi u našoj zemlji te je dosada u 15 gradova BiH prikazano oko 25 izdanja ruskog filma, govorio je i Željko Stojanović koji je istaknuo kako ništa od ovog ne bi bilo moguće bez Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH.

''Revija ruskog filma je kulturni dijalog između naroda BiH i Ruske federacije. Kultura je najbolji način da se komunicira a film je najbolji komunikativniji oblik, i zbog tog mi je jako stalo da se filmovi svih zemalja pokazuju u ovoj zemlji a to ne i Ruske Federacije. Uvijek mi je bila želja gdje god se pojavi Revija ruskog filma da to ne bude samo kultura nego da ima i nadgradnju'', rekoa je Stojanović te se složio s Vidovićem u željama da ovaj događaj postane tradicija i istaknuo da je 'uspjeh najbolji kad se ponavlja'.

Vasilij Duljnjev, tajnik Veleposlanstva Ruske Federacije u BiH je također izrazio zahvale i nade u uspjeh ovog događaja te dodao kako se nada da će se ljudima u Mostaru svidjeti ne samo njihov most nego i ovaj kulturni most koji ova manifestacija donosi.

Na ovoj kulturnoj manifestaciji mostarska će publika moći pogledati pet filmova suvremene ruske produkcije i to:
• - 21. svibnja (četvrtak ) u 19 h: otvaranje revije filmom „12“ (režija Nikita Mihalkov)
• - 22. svibnja (petak ) u 19 h „Jedan rat“ (r. Vera Glagoljeva), u 21 h „Moskva suzama ne vjeruje“ (r. Vladimir Nemcov)
• - 23. svibnja (subota ) u 19 h „Kukavica“ (r. Aleksandar Rogoškin), u 21 h „Državni savjetnik“ (r. Filip Jankovski)
Na otvaranju 1. revije ruskog filma, 21. 5. 2015 u Mostaru planirano je prisustvo Njegove ekselencije veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Kopirati
Drag cursor here to close