Probijen led

Prva međunarodna smotra folklora u Potocima

Kultura / Flash | 11. 08. 2015. u 13:49 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak navečer na igralištu Osnovne škole u Potocima je održana prva međunarodna smotra folklora 'Bjelopoljski dani folklora - Mostar 2015.' u organizaciji KUD-a 'Bijelo polje' iz Potoka.

U sklopu programa nastupilo je osam KUD-ova: KUD 'Blagaj', HKUD 'Sv. Ante' Cim - Mostar, KUD 'Podvelež' iz Podveležja, KUD 'Kolo Dubravsko' sa Bivoljeg brda, FA 'Neretva' iz Jablanice, KUD 'Ramadan Šarkić' iz Tuzi - Crna Gora, KUD 'Bjelašnica' iz Pazarića, te domaćini.

Događaju su trebali prisustvovati gosti iz Turske i iz Brčkog, međutim zbog nepredviđenih okolnosti i smrtnog slučaja bili su primorani otkazati nastupe.

Iako je trebao biti održan i defile sudionika kroz Potoke, jako nevrijeme koje je počelo oko 19 sati onemogućilo je održavanje ovog dijela programa. Tek nešto prije 21 sat kiša je prestala, te je sa zakašnjenjem od oko pola sata održan i središnji dio večeri, smotra folklora.

Više fotografija pogledajte u fotogaleriji.

Loše vrijeme utjecalo je i na nešto manju posjetu, ali svi koji su prisustvovali prvoj smotri folklora, bili su oduševljeni viđenim, te je na kraju programa upriličeno veliko kolo za sve posjetitelje uz sudionike programa.

Na samom početku uz popularnog radijskog i tv voditelja Envera Šadinliju, prisutnima se obratio i Miralem Gluhović koji su pozdravili sve prisutne i zahvalili na dolasku. "Posebno hvala gostima iz drugih gradova koji su došli uveličati naš početak, prvu smotru folklora u Potocima. Nadamo se daljoj suradnji, kao i održavanju još puno smotri, uz naravno bolje vremenske prilike", rekao je Gluhović.

Prisutnima se obradio i predsjednik Skupštine HNŽ Šerif Špago koji je naveo kako svi trebamo biti ponosni, jer mladi ljudi održavaju tradiciju ovih i drugih prostora kroz plesove, nošnje i drugo. "Ovo je samo kruna svega što je upriličeno proteklih dana. Uz Večeri folklora u podveležju, Festival prijateljstva u Blagaju, ovaj događaj u Potocima treba biti samo podsticaj da podržimo KUD-ove u održavanju tradicije", rekao je Špago.

Kroz dvosatni program, posjetitelji su mogli vidjeti plesove s Kosova, Hercegovine, Crne Gore, svadbene plesove, te Linđu. Tijekom programa svim predstavnicima KUD-ova i folklornog ansambla uručene su zahvalnice i prigodni pokloni, dok je predstavnik HKUD-a 'Sv. Ante' uručio prigodan poklon - umjetničku sliku predstavniku organizatora KUD-a 'Bijelo polje'.

Pored brojnih ustanova, privatnih firmi, i dr., Bljesak.info bio je jedan od medijskih sponzora ove manifestacije.

Kopirati
Drag cursor here to close