11. kolovoza

Obilježen Dan općine Posušje

Kultura / Flash | 11. 08. 2015. u 13:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Dana općine Posušje, 11. kolovoza, u kinodvorani održana je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Posušje. Program je započeo prisjećanjem na poginule branitelje pred Spomen obilježjem na Trgu branitelja. Tim povodom zajednički vijenac su položili predstavnici Općine Posušje i braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, a molitvu je predvodio fra Mladen Vukšić, posuški župnik i dekan.

Uz intonaciju Lijepe naše koju je izvela klapa Grga, te minutom šutnje započela je svečana sjednica Općinskog vijeća općine Posušje koju je otvorio predsjednik Vijeća Ivan Lončar. Kao domaćin, Lončar je pozdravio nazočne vijećnike i goste, koji su i ove godine bili mnogobrojni. Bili su tu predstavnici najviših institucija zakonodavne i izvršne vlasti FBiH i BiH, Hrvatskog narodnog sabora, ministri u Vladi Županije Zapadnohercegovačke, načelnici i gradonačelnici susjednih općina kao i gosti iz Republike Hrvatske.

U nastavku, voditeljica programa prenijela je čestitke koje su u pisanom obliku prigodom današnje svečanosti uputili predsjednik FBiH Marinko Čavara, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Potom je uslijedilo obraćanje Općinskog načelnika Branka Bage koji je istaknuo da unatoč financijskim opterećenjima Općina Posušje uz velike napore uspijeva izmirivati i servisirati obveze od vitalnog značaja za njeno funkcioniranje.

Načelnik Bago je istaknuo dobru suradnju i s mjesnim zajednicama i svim drugim subjektima u cilju unaprjeđenja općine Posušje.

Zlatna plaketa „Grb općine Posušje“ dodijeljena je Slavku Grubišiću, a Zahvalnica općine Posušje Miri Čuturi- Roji, Žarku Romiću –Džaji, Josipu Barišiću – Jojiću.

Službeni dio programa završen je zvucima VIS-a Bell Canto, a svečanost na glasoviru također su uveličale Ina Čamber i Karla Jukić, inače na državnoj razini nagrađivane učenice Osnovne glazbene škole Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close