Mostar

Proslavljeno 70. godina rada Narodne knjižnice

Kultura / Flash | 22. 04. 2016. u 18:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod visokim pokroviteljstvom dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade Hercegovačko- neretvanske županije, danas je u Umjetničkoj galeriji Kraljice Katarine Kosača, održana Svečana akademija u povodu 70. obljetnice utemeljenja Narodne knjižnice Hercegovačko- neretvanske županije.

Čestitajući obljetnicu utemeljenja, predsjednik Herceg, u obraćanju nazočnima, istaknuo je kako je Narodna knjižnica HNŽ dala veliki doprinos stjecanju čitalačkih navika i razvijanju ljubavi prema knjizi i čitanju na području Grada Mostara ali i šire, priopćeno je.

''Kroz svoju 70 - godišnju povijest mijenjali ste ime i utemeljitelje, ali nikada niste odstupili od svoje prvotne misije - širenje interesa za knjigu i čitanje izgradnjom takvog knjižničnog fonda koji je sukladan potrebama što šire populacije'', kazao je predsjednik Herceg.

''Takva predanost svakako zaslužuje poštovanje zajednice u kojoj djelujete, ali još više pomoć u daljnjem radu osobito iz razloga što u današnje vrijeme knjiga ima veliku konkurenciju. U sklopu svojih mogućnosti, koje su u ovom trenutku istina više nego skromne, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije poduprijet će Vaša daljnja nastojanja da Knjižnica ne bude mjesto gdje dolazimo samo posuditi knjigu, već i informacijsko-kulturni centar sa širokim spektrom korisnih i zanimljivih sadržaja predavanja, tečajeva, radionica, tribina, književnih susreta i slično'', zaključio je predsjednik Herceg, nakon čega je zajedno s gradonačelnikom Bešlićem svečano otvorio obnovljeni Dječji odjel Knjižnice.

Julijana Pavlović, ravnateljica Narodne knjižnice HNŽ uručila je predsjedniku Hercegu zahvalnicu za izniman doprinos u razvitku djelatnosti i radu Knjižnice i pokroviteljstvo obilježavanja 70. obljetnice njezina utemeljenja.

Svečanosti je, pored predsjednika Hercega, bio nazočan i dr. sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close