Mostar

Proslavljen Dan Teološko-katehetskog instituta

Kultura / Flash | 15. 11. 2016. u 23:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teološko-katehetski institut u Mostaru Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Sarajevu u utorak 15. studenoga svečano je proslavio spomendan svoga zaštitnika s. Alberta Velikog i Dan Instituta.

U velikoj dvorani katedralne župe Marije Majke Crkve u Mostaru nazočnima se prvo obratio predstojnik Instituta prof. dr. Ante Pavlović. Budući da je Teološko-katehetski institut u Mostaru akademski povezan s Katoličkim bogoslovnim fakultetom u Sarajevu, riječi pozdrava u ime dekana toga fakulteta prof. dr. Darke Tomaševića uputio je bivši dekan prof. dr. Pavo Jurišić.

Prisutne je pozdravila i zaželjela uspješan i plodonosan rad Institutu prof. dr. Ljerka Ostojić, rektorica mostarskoga Sveučilišta. Na kraju se nazočnima obratio mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski.

Nakon pozdravnih riječi dr. Sanda Smoljo-Dobrovoljski, profesorica na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu i Teološko-katehetskom institutu u Mostaru, održala je predavanje s temom ''Antropologija katoličkoga identiteta''. Potom je predstojnik Instituta uručio nagrade  najuspješnijim studentima za izvrstan uspjeh, i to Katarini Lauc za postignuti uspjeh u trećoj godini preddiplomskoga studija, Katarini Milićević, Serafini Kalfić i Luciji Knezović za postignuti uspjeh u prvoj godini magistarskoga studija.

Svečanost je glazbeno pratio Mješoviti zbor studenata Teološko-katehetskog instituta uz glasovirsku pratnju Drage Solde, studenta Studija glazbene umjetnosti Fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, te pratnju Katedralnoga orkestra (šest violina, osam flauta i tri violončela), u aranžmanu i pod ravnanjem prof. Nike Luburića.

Akademskoj svečanosti su, uz oca biskupa, rektoricu mostarskoga Sveučilišta, profesore i studente Instituta i njihovu rodbinu i prijatelje, nazočili: prorektor mostarskoga Sveučilišta prof. dr. Vlado Majstorović, dekanica pravnog fakulteta prof. dr. Vesna Kazazić, dekanica Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. Danijela Petrović, predsjednik Vlade HNŽ-e prof. dr. Nevenko Herceg i hrvatski konzul u Mostaru mr. Dragan Matijević.

Kopirati
Drag cursor here to close