natječaj

Nagrada Musa Ćazim Ćatić za najbolju neobjavljenu pjesmu

Kultura / Flash | 15. 11. 2016. u 21:19 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno udruženje Musa Ćazim Ćatić, Odžak, u povodu pripreme za obilježavanje 139. godišnjice od rodjenja a 102. godišnjice od smrti bosanskohercegovačkog pjesnika Muse Ćazima Ćatića, raspisalo je natječaj za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“

Ovo je treći po redu Konkursa za književnu nagradu „Musa Ćazim Ćatić“ za najbolju neobjavljenu pjesmu.

Nagrada je ustanovljena povodom stogodošnjice od izdavanja prve zbirke pjesama pjesnika Muse Ćazima Ćatića, ima za cilj njegovanje sjećanja na Ćatićev lik i djelo, a bit će dodijeljena na 139. godišnjicu od rođenja pjesnika.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi državljani Bosne i Hercegovine, a u obzir dolaze samo pjesme koje nisu ranije objavljene. Jedan autor može sudjelovati samo sa jednom neobjavljenom pjesmom.

Lektorirane rukopise, potpisane šifrom, treba dostaviti isključivo elektronskim putem (otipkane, u Word-formatu – doc ili docx) na e-mail adresu Udruženja: [email protected] sa naznakom „Za književnu nagradu Musa Ćazim Ćatić“.

U istom mailu na posebnom-drugom dokumentu dostaviti: ime i prezime, adresu, biografiju, broj telefona i e-mail adresu.

Žiri će radove od organizatora dobiti pod šiframa.

Radove slati na navedenu e-mail adresu najkasnije do 06. 12. 2016.godine.

(po potrebi moguće i produženje roka za slanja radova)

Na konkursu će biti dodijeljene tri glavne nagrade:

1. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 500 KM
2. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 300 KM
3. Nagrada – Plaketa i novčani iznos od 200 KM

Pored glavnih nagrada žiri će odabrati još 47 pjesama, koje će biti simbolično nagrađene objavljivanjem u posebnom elektronskom zborniku u povodu obilježavanja 139. godišnjice od rođenja pjesnika.
Organizator zadržava pravo objavljivanja svih na konkurs prispjelih pjesama.

Nagrade će biti dodijeljene na svečanosti (12.ožujka/marta - 6. travnja/aprila 2017. god.) koja se održava u povodu obilježavanja 139. godišnjice od rođenja pjesnika Muse Ćazima Ćatića u Odžaku, kaže se u priopćenju Upravnog odbora Udruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close