Konjic

Promocija dramskog djela 'Priviđenja iz srebrenog vijeka' u Konjicu

Promocija će biti održana u utorak, 20. prosinca u 19 sati u Muzeju drvorezbarstva u Konjicu "Zanat", navode organizatori.
Kultura / Flash | 19. 12. 2022. u 17:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narodni univerzitet (NU) Konjic na završnici repertoara manifestacije "Teatar baština '22" priređuje promociju dramskog djela "Priviđenja iz srebrenog vijeka" Almira Bašovića na bosanskom i u prevodu na albanskom, češkom, engleskom, francuskom, nizozemskom, talijanskom, makedonskom, njemačkom, slovenskom i farsiju (perzijskom) jeziku.

Promocija će biti održana u utorak, 20. prosinca u 19 sati u Muzeju drvorezbarstva u Konjicu "Zanat", navode organizatori.

Sudionici i govornici bit će Almir Bašović, Dijana Hadžizukić, Gorana Mlinarević, Amar Imamović, Esad Bajić, Elmin Sultanić, Dino Kerić, Ena Osmanović, Orhan Nikšić i Benjamin Mušinović, dok će u multimedijalnom programu sudjelovati Adis Lukach, Emine Jashari, Elvedina Mujala, Šejla Lepara, Amira Bubalo, Šefika Hebibović, Nino Begtašević, Veton Jashari, Mak Kapetanović i Muamer Ćukle.

Dramski tekst je objavljen u zasebnoj knjizi na svim navedenim jezicima u izdanju BZK “Preporod”, priopćeno je iz NU Konjic.

Kopirati
Drag cursor here to close