Sakupljanje

Predstavljeno 'Širokobriješko nakladništvo' iz posljednjih petnaest godina

Kultura / Flash | 13. 11. 2014. u 08:22 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prigodi obilježavanja 'Mjeseca knjige', u 'Narodnoj knjižnici' u Širokom Brijegu je otvorena izložba 'Širokobriješko nakladništvo 1990.-2014.' Izloženo je preko 300 različitih naslova, s tim da je preko 270 naslova knjiga.

Ostalo se odnosi na časopise, dnevne i tjedne listove, od kojih je izloženo samo jedan ili dva broja istog naslova, odnosno jedan ili dva toma uvezanih časopisa ili listova.

"Nemojmo biti prestrogi kritičari i suci, kako ni prema onima koji pišu, tako ni prema njihovim pisanim djelima, Vrijedno naše pozornosti je i sama činjenica da su skupili snage i hrabrosti objaviti, dati na prosudbu javnosti, ono što su u neprospavanim noćima, tajno zapisivali", rekao je između ostalog na samom početku programa otvaranja izložbe Grgo Mikulić predsjednik Udruge 'Stećak' uz 'Narodnu knjižnicu' organizator izložbe 'Širokobriješko nakladništvo 1990.-2014.'

U programu su sudjelovali Gojko Jelić koji je čitao pjesmu 'Nađeni Bog' Antuna Branka Šimića i Srećko Slišković čitajući pjesmu 'Da se varka ne ponovi' fra Ante Marića, a koja je napisana u povodu 4. obljetnice smrti fra Janka Bubala. Izložbu je otvorio ljubitelj pisane riječi Zdenko Ćosić predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Izložba će ostati otvorena do 24. studenoga 2014.

Kopirati
Drag cursor here to close