24.07 do 04.08

Počitelj domaćin međunarodnog susreta mladih stvaratelja kulture

Kultura / Flash | 08. 07. 2015. u 12:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastojanju da se starom gradu Počitelju vrati značaj kulturnog i turističkog središta tog dijela Europe, produkcija "Sve je moguće" organizirat će s općinom Čapljina od 24. srpnja do 4. kolovoza u tom gradu Prve Međunarodne susrete mladih stvaratelja kulture "City of Art - Počitelj".

Više detalja o ovom kulturnom događaju bit će priaopćeno na konferenciji za medije 10. srpnja u Pozorištu mladih Sarajevo.

O sadržaju Susreta govorit će autori ideje - akademski slikar svjetskog glasa Safet Zec, načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić, profesor Nenad Dizdarević i izvršni producent Hamdija Karalić.

Očekuje se da će na Susretima sudjelovati oko pedesetak mladih stvaratelja iz oblasti likovne umjetnosti, filmske i dramske produkcije te novinarstva iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Francuske i Italije.

Također se očekuje da će, kao mentori, u radu Susreta sudjelovati oko dvadesetak profesora iz spomenutih oblasti.

Susreti su zamišljeni kao interdisciplinarno druženje i izobrazba mladih umjetnika.

Programom je predviđeno da se mladi stvaratelji neće zadržavati samo u Počitelju nego će, kroz jednodnevne radne izlete, imati priliku upoznati i ostale znamenitosti Hercegovine - Međugorje, Blagaj, Radimlju i Stolac, vodopad Kravice, Hutovo Blato i ostale kulturno-povijesne i turističke znamenitosti.

Suština ove ideje je da se Počitelju i Hercegovini uopće vrati stari sjaj, ali i da budu uspostavljeni načini upoznavanja, zbližavanja i razmjene iskustava mladih umjetnika.

Tema ovogodišnjih susreta jeste turistička promocija ove regije.

Kopirati
Drag cursor here to close