Potoci

Pljesak i suze radosnice na godišnjem koncertu Bjelopoljca

Kultura / Flash | 24. 01. 2016. u 07:48 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je KUD 'Bijelo Polje' organiziralo tradicionalni 'Godišnji koncert' u povodu obilježavanja godišnjice obnovljenog rada i u povodu 68 godina postojanja i rada.

Prepuna dvorana Kulturnog centra u Potocima uživala je u izvrsnim koreografijama i pjesmama članova folklornog i solističkog ansambla KUD-a 'Bijelo Polje', čiji su ćlanovi svoj godišnji rad predstavili svojoj publici, prijateljima i suradnicima (sponzorima) društva kao i široj javnosti.

"Najveće zasluge za uspješan rad društva pripadaju mladim članovima i članicama koje svoje slobodno vrijeme provode na probama i nastupima širom i van BiH.

Predsjednik društva Miralem Gluhović sa svojim kolegama i suradnicima iz U.O. KUD, sponzorima i prijateljima učinio je maksimalan napor da bi posjetitelji uživali u ljepoti programa i nadahnutih koreografija i pjesme naroda BiH.

Odana su priznanja voditeljima ansambala Dijani Kukolj za folklor, Salemu Sihirliću za solistički ansambl, te Jasni Gosto-Omerika za dramski ansambl, kao i svim članovima Upravnog i Nadzornog odbora društva. Posebna zahvala upućena je mladim sudionicima organiziranog programa kao što su desetogodišnji Džanan Pišmo, Faris Karavdić, Faris Mahinić i četverogodišnja Lejla Maksumić.

Folklorni ansambl na čelu sa Eminom Omanović i njenim kolegicama i kolegama, već desetak godina svoju ljubav prema folklornoj kulturi prenosi na mlađe generacije. Svu ljepotu duše sevdaha i narodne pjesme su prenijeli članovi solističkog ansambla (seniori) Namik, Semir, Šera i Mustafa zajedno sa voditeljem ansambla Salemom Sihirlićem.

Dugim i srčanim pljeskom nagrađeni su svi izvođači, iako su uvjeti bili otežavajući (dvorana bez grijanja), međutim dvorana se zagrijala nakon prve izvedbe. Na kraju upućen je poziv od strane predsjednika društva Miralema Gluhovića, da su vrata ovog društva stalno otvorena za mlade ljude i za sve one koji mogu doprinijeti očuvanju i njegovanju kulture i kulturne baštine našeg grada i stvaranju prisnih i ljuskih veza unutar naše društvene zajednice.

Biti nositelj kulturnog milijea na ovom prostoru KUD 'Bijelo Polje' to može, hoće i želi, pokazali su to nebrojeno puta u proteklom periodu. Ovim naglašavaju zahvalnost svima koji su pomagali rad društva i od kojih očekuju nastavak suradnje u budućim programima i projektima sa posebnim akcentom na gospodarska društva i medije, sa kojima imaju dobru suradnju.

U petak je bilo ponosno biti 'bjelopoljac', gdje preko 80 članova KUD-a 'Bijelo Polje' sudjelovalo u realizaciji godišnjeg programa. Na kraju su se sa poštovanjem i pijetetom prisjetili i poklonili svako na svoj način, svim onima koji su napustili ovaj svijet,a ostavili su pečat rada i suradnje u KUD-u 'Bijelo Polje'.

U foajeu Kulturnog centra u Potocima nakon koncerta upriličen je prijem za sve prijatelje, članove i posjetitelje, gdje je najavljeno održavanje Redovne godišnje skupštine društva početkom veljače na kojoj će biti predstavljen pored izvješća o radu KUD-a ,i Plan rada za 2016. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close