Dan sjećanja

Osnovnoškolci s Bijelog Brijega odali počast žrtvama Vukovara

Kultura / Flash | 19. 11. 2015. u 15:00 G.Š.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar, nastavnici i učenici OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, koja se nalazi na Bijelom Brijegu u Mostaru, jučer, 18. studenoga su na školskom dvorištu simboličnim paljenjem lampiona odali počast žrtvama Vukovara.

Učenici literarne sekcije zajedno sa nastavnicom hrvatskog jezika Katarinom Grbešom, koja je i voditeljica literarne sekcije na prigodan način uredili sam ulazak u njihovu školu sa prigodnim transparentima i plakatima.

Pedagoginja ove škole Mira Vukoja je naglasila kako se povodom obilježavanja 'Dana sjećanja na Vukovar', sa učenicima razgovaralo o povijesti, turobnom ratnom razdoblju i svemu onome zbog čega je Vukovar dobio naziv'Herojski grad', ali i potrebitoj toleranciji za izgradnju zdrave društvene zajednice u kojoj se strahote stradanja nikada nikome ne smiju ponoviti.

Stoga je, kako ističu iz rukovodstva ove škole, paljenjem svijeća za žrtve Vukovara odana počast i svim nevinim žrtvama, koje nažalost svakodnevno stradavaju pod kotačem surovog, netolerantnog vremena, koje ne dopušta drugo mišljenje i prezire drugačije.

Kopirati
Drag cursor here to close