24. obljetnica

Paljenjem svijeća i molitvom Mostarci odali počast žrtvama Vukovara

Kultura / Flash | 18. 11. 2015. u 20:50 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Građani Mostara zajedničkom su molitvom, procesijom kroz grad i paljenjem svijeća obilježili 24. godine od pada Vukovara u Domovinskom ratu.

Svete mise su služene u Crkvi Sv. Petra i Pavla, Crkvi Sv. Mateja i Crkvi Svetog Ivana, te u mostarskoj Katedrali odakle su se vjernici nakon misa uputili prema križu u Vukovarskoj ulici gdje je održana zajednička molitva za sve žrtve poginule tijekom rata u Vukovaru.

Molitvom su se vjernici prisjetili i svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu te osoba koje su pogodile ratne strahote.

Tijekom dana veliki broj osnovnih i srednjih škola s područja grada Mostara prijestio se paljenjem svijeća u Vukovarskoj ulici žrtava Domovinskog rata.

Vukovara se nije sjetio samo Mostar, nego i ostali gradovi u BiH. Naime, svijeće za vukovarske branitelje zapaljene su u Livnu i Tomislavgradu. Također, ?HVIDR-a Čapljina obilježila je Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u Čapljini.

Iz Neuma su pak učenici Srednje škole Neum otputovali u Vukovar kako bi sudjelovali u manifestaciji ''Svjetlosna rijeka sjećanja“.

Kopirati
Drag cursor here to close