Tomislavgrad

Općinska javna priznanja za Iliju Skočibušića i posmrtno fra Marko Jukiću i Mati Sušiloviću

Kultura / Flash | 26. 06. 2016. u 16:08 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za dva dana, 28. lipnja, održat će se 31. sjednica Općinskoga vijeća Tomislavgrad. Na dnevnom redu naći će se, između ostaloga, i tri odluke o dodjeli javnih priznanja općine Tomislavgrad, od čega dvije posmrtno:

Medaljon općine Tomislavgrad za životno djelo, u ime trajnog sjećanja na neponovljivi glazbeni talent i rano prekinutu mladost, bit će dodijeljen (posmrtno) Mati Sušiloviću, rođenom 29. proinca 1977. godine u Tomislavgradu, od oca Jake i majke Nade, skladatelju i orguljašu. Prijedlog za ovu posmrtnu dodjelu nagrade je uputio Ilija Krišto, u ime svih 40 članova tomislavgradskoga Župnoga zbora.

Medaljon općine Tomislavgrad posmrtno će biti dodijeljen i fra Marko Jukiću, rođenom 24. travnja 1971. godine u Posušju, od oca Cvitana i majke Antonije, koji je svojim svećeničkim radom i djelovanjem ostavio neizbrisiv trag u životima žitelja župe Roško Polje i duvanjskoga kraja. Prijedlog su uputili članovi HKUD fra Jozo Križić iz Roška Polja, čiji je utemeljitelj bio i sam pok. Marko.

Medaljon općine Tomislavgrad će biti dodijeljen i Iliji Skočibušiću, rođenom 16. travnja 1981. godine u Tomislavgradu, od oca Joze i majke Ive, akademskom kiparu i profesoru koji svojim djelima svjedoči o slavnoj prošlosti i ljepotama rodnoga kraja, za iznimna postignuća za općinu Tomislavgrad na području umjetnosti, kulture i pedagoškoga rada. Prijedlog je uputila Udruga građana za kulturu i informiranje “Tomislav” iz Tomislavgrada.

Nagrade će biti uručene na svečanoj sjednici OV Tomislavgrad, koja će biti upriličena 8. srpnja, u povodu Dana općine Tomislavgrad.

Kopirati
Drag cursor here to close