Donacija

Musliman obnovio katoličku crkvu u Tešnju

Kultura / Flash | 21. 06. 2014. u 10:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovih dana u Tešnju se dogodila, za Bosnu i Hercegovinu, nesvakidašnja gesta.

Obitelj Hasana Ahmetlića svojim donacijama renovirala je katoličku crkvu koja se nalazi na samom ulazu u grad. Sugrađani su oduševljeni ovim gestom, kako Bošnjaci, tako i Hrvati.

''Ovo je za mene sasvim normalno. Trebao bi svatko pomagati. Ja imam još četvoricu braće i mi uvijek pomažemo gdje god što treba. Džamije, crkve, …nije važno, samo da se pomaže. Ipak živimo u multietničkoj državi u kojoj žive svi njezini građani, a ne samo pripadnici jedne nacije '', kaže Hasan Ahmetlić.

Kaže, kada je predložio župniku da renovira crkvu, ovaj je ostao zapanjen. No, ubrzo su pristupili obnovi, a danas su svi zadovoljni i sretni. I Ahmetlići i župnik, a i Hrvati katolici koji žive ovdje i koji sada mogu ići u obnovljenu crkvu, piše Dnevni list.

''A ja sam ostao bogat u duši. Što mi više treba?!'', kaže Ahmetlić, koji je nedavno svojim donacijama pomogao i u obnovi crkve na Kondžilu.

Dnevni list piše kako su zahvaljujući ovoj velikodušnoj obitelji, na crkvi izvedeni radovi temeljite rekonstrukcije vanjske fasade, farbanja unutrašnje stolarije, ugradnja šest prozora i ugradnja kamenih ploča oko vrata.

Inače, crkva sv. Petra i Pavla je sagrađena 1898. godine, a temeljito obnovljena između 1998. i 2002. godine i vodi se u registru spomenika na teritoriju općine Tešanj i Zavoda za zaštitu kulturno-povijesnog i prirodnog naslijeđa Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close