Pomoć Veležu

Mostarski Rođeni treću godinu zaredom organizirali festival "Rođenom gradu"

Mostarski Rođeni svojim trećim festivalom "Rođenom gradu" pomažu FK Velež na putu da postane respektabilan faktor
Kultura / Flash | 15. 02. 2018. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Udruženja građana „Mostarski Rođeni“ već treću godinu za četrnaesti veljače Dan oslobođenja Mostara od fašizma organiziraju festival pod sloganom „Rođenom gradu“, dajući svoj prilog obilježavanju ovog datuma u povijesti Mostara.

U muzičkom centru Pavarotti, u četvrtak, održana je druga večer festivala "Rođenom gradu" u organizaciji udruge građana "Mostarski Rođeni".  Prisutne je zabavljao duo Em&Em te Ilma Karahmet, 'čudo od djeteta' koja je 2014. godine kao 13-godišnjakinja nastupila na popularnom muzičkom showu X-Factor i i ostavila regiju bez daha svojim glasom.

Festival "Rođenom gradu" otvoren je 14.veljače, a nastupile su Mostarske kiše, sastavi ME Gusta duo i Keramičari, te je otvorena izložba kojom se željelo prikazati djelovanje FK Veleža kroz povijest dugu 96 godina. Zahvaljujući autorima izložbe Enesu Vukotići, Zlatku Serdareviću i Mehi Huskoviću posjetitelji su bili u prilici da vide niz generacija Rođenih.

Ukupan prihod festivala namjenjen je za projekt izgradnje toaleta prema Uefinim standardima na stadionu FK Veleža. Ovim činom UG Mostarski Rođeni još je jednom pokazalo koliku podršku daju Veležu i koliku ulogu imaju u Mostaru s svojim humanitarnim i društvenim akcijama.

"Mi u Udruženju ćemo i dalje maksimalno djelovati u svim pravcima da našem Veležu pomognemo što više možemo, a sve u cilju da Rođeni što prije postanu respektabilan faktor u najelitnijem natjecanju odnosno Premijer ligi i da ponovo zakorači na međunarodnu scenu", kazao je Mirza Hadžić, predsjednik UG Mostarski Rođeni.

 

Kopirati
Drag cursor here to close