Simpozij

Mostarski dani Orisa 2018 od 20. do 22. travnja

Mostarski dani Orisa 2018 od 20. do 22. travnja u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.
Kultura / Flash | 12. 04. 2018. u 14:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Istraživanjem arhitekture i umjetnosti nastojimo kreirati dijalog u Mostaru koji je tijekom devedesetih godina proteklog stoljeća preživio veliko fizičko i mentalno razaranje. Ponosni smo što imamo priliku započeti priču Mostarskih dana Orisa i nadamo se i vjerujemo da će se projekt u narednim godinama dodatno razvijati'', istaknula je u ime organizacijskog odbora, Senada Demirović Habibija, te iskoristila priliku da se zahvali hrvatskom arhitektu Andriji Rusanu i Kući arhitekture Oris iz Zagreba koji su pružili podršku u organizaciji simpozija.

Mostarski dani Orisa 2018 službeno će biti otvoreni u petak 20. travnja u 18 sati panel diskusijom o temi ''Arhitektura kao društveno odgovorna praksa''. Učesnici panel diskusije bit će umjetnik i kreativni direktor Fondacije za suvremenu umjetnost i arhitekturu Fargfabriken iz Stockholma, Joachim Granit, arhitekt, osnivač i partner u firmi Normal arhitektura iz Sarajeva, Muhamed Serdarević, arhitektica i kustosica Centra za arhitekturu, dijalog i umjetnost ADA Mostar, Senada Demirović Habibija, te dugogodišnji urednik eFM radija u Sarajevu, Zoran Ćatić.

U subotu, 21. travnja predavanja na Main stageu u 10 sati otvorit će njemački arhitekt bh. porijekla, dobitnik brojnih nagrada kao što su Arhitektonska nagrada Augsburga i nagrada Collegium Artisticum, Alen Jašarević, a nakon njega publici će se predstaviti i turski arhitekt, dobitnik Aga Khan nagrade za arhitekturu, Han Tümertekin. Svoj rad predstavit će i hrvatski arhitektonski studio nagrađen American Architecture Prize i mnogim drugim značajnim nagradama, 2 Arhitekta, te svjetski poznata firma dobitnica Aga Khan i Mies Van de Rohe nagrada za arhitekturu, Snøhetta.

Posvećujući posebnu pažnju djeci i mladima i značaju njihove budućnosti i obrazovanja, kao popratni sadržaj Mostarskih dana Orisa organiziran će biti i interaktivni program za djecu i omladinu “Arhitektura, prostor, dizajn“. Simpozij će službeno biti završen posjetom obiteljskom imanju Stanić, za koje je Projektni biro 2 Arhitekta osvojio nagradu American Architecture Award.

Više informacija o Mostarskim danima Orisa, načinu online rezervacije karata, pronalasku smještaja te ostalim detaljima dostupno je na www.kucaarhitekture-mostar.com.

Kopirati
Drag cursor here to close