Tko ovdje počiva?

Mostar: Rijetki znaju gdje se nalazi Vojno groblje

Kultura / Flash | 06. 11. 2016. u 08:32 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Malo je poznato da na području Župe Presvetog Trojstva Buna- Blagaj pored nama poznatih grobalja postoji i tzv. Vojno groblje.

Lokacijski je smješteno na Bišću polju u neposrednoj blizini Energopetrolove benzinske crpke.

Groblje se prostire na nekih 13 dunuma, a podijeljeno je na dva dijela.

Jedan dio sa kapelom je vjerojatno izgrađen za vrijeme Austrougarske i u njemu su po svoj prilici pokapana vojska kao i službenici koji su obavljali dužnosti u Mostaru, objavljeno je na  stranici Župe.

Drugi dio sa kapelom je novijeg datuma, a u njemu su većinom pokapani vojnici i ostali za vrijeme i u vremenu oko drugog svjetskog rata.

'''Ove godine smo prvi puta kao župa, a povodom Svih svetih i Dušnog dana posjetili ovo groblje te kršćanski imali molitvu za pokojne pokopane u ovom groblju. Kao što je gore spomenuto negdje netko već dugo godina moli za svoga pokojnika, a da nije ni svjestan da su njegovi posmrtni ostaci nalaze upravo možda na ovome groblju. Na ovaj način smo u njihovo ime, čisto kršćanski zapalili svijeću i posjetili grob njihovih najmilijih. Sigurni smo da će netko na isti način postupiti i prema nama nepoznatim, grobovima naših dragih pokojnih'', rečeno je iz Župe Presvetog Trojstva Buna- Blagaj

Kopirati
Drag cursor here to close