Galerija Aluminij

Mostar: Otvorena izložba slika Željka Korena

Kultura / Flash | 09. 06. 2016. u 18:30 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji Aluminij otvorena je samostalna izložba akademskog slikara Željka Korena, na kojoj je izloženo dvadeset slika rađenih u tehnici akrilik na platnu.

Izložba nema poseban naziv, jer kako sam autor kaže, na platnima su prikazane scene iz njegovog života i dovoljno je samo ime Željko Koren, a sve ostalo bilo bi nedovoljno ili čak pretenciozno.

''Na platnima su prikazane sitne, svakodnevne stvari, koje su pomalo i nevažne, ali koje su ostavile utisak na mene. Zapravo te sitnice i definiraju čovjeka. To su trenuci života koji su pomalo banalni, a 'uhvaćeni' su u kombinaciji s nekakvom maglom koju svatko ima kada se prisjeća svojih uspomena, a ja sam tu maglu pokušao prikazati preko mrlji, šara, točkica i svjetla koje jede sve stvari, a ostaju samo sitnice'', kazao je Koren.

Dubrovački likovni poznavatelj i kolekcionar Andrija Seifried u kataloškom osvrtu na Korenov postav piše kako mladi mostarski slikar plijeni pažnju svojim minucioznim pristupom temama, te slikarskim talentom koji se rijetko viđa na ovim prostorima.

"Koncentracija i smirenost na slikama Željka Korena te njegovo izuzetno kadrirani prodor svjetlosti još impresivnije naglašavaju čistoću umjetničkog izričaja. Željko Koren jasno zna da je slikarstvo način života, ideja kvalitete, ali i suživota sa svijetom koji nas okružuje. Upravo njegovo slikarstvo čini nas sretnim promatrajući prikaz motiva i taj osjećaj koji nas obuzima prigodom pristupa svakoj od slika ponaosob, ostavlja u nama upravo ono što je i njega obuzimalo dok ih je stvarao", piše Seifried.

Željko Koren rođen je 1983. godine u Mostaru. Nakon završene Srednje likovne škole Gabrijela Jurkića, godine 2007. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, pod vodstvom prof. Antuna Borisa Švaljeka, gdje je 2009. završio i poslijediplomski studij Ars Sacra, pod vodstvom prof. Ante Kajinića.

Do sad je izlagao na 12 samostalnih i na 67 skupnih izložbi u BiH i u Hrvatskoj.

Član je Društva hrvatskih likovnih umjetnika u FBiH, likovne skupine Čičak i multimedijalne likovne skupine "Nismo se dogovorili oko imena".

Izložba u Galeriji "Aluminij" bit će otvorena do 24. lipnja.

Kopirati
Drag cursor here to close