Blagaj

Mostar: Otvorena izložba sa motivima narodnih običaja

Kultura / Flash | 05. 03. 2016. u 07:26 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer je u Blagaju u organizaciji 'Zajednice za suradnju Herceg Stjepan Kosača Blagaj' svečano otvorena druga samostalna izložba likovnih radova Ahmeda Marića.

Izložba se odvija u sklopu aktivnosti programa 'Kulturna Hercegovina 2016', a upriličena je u obiteljskoj kući Ahmeda Marića koja je preuređena u muzej sa galerijom gdje su izloženi likovni radovi autora i vrijedna zbirka antikviteta i starina iz života ljudi Blagaja i okoline.

Ahmed Marić je rođen 1961. godine, živi i radi u Njemačkoj, slikarstvom se bavi još iz vremena osnovne škole, dobitnik je nagrade Grada Mostara za najbolji likovni rad 1976. godine, a najčešće koristi tehniku ulje na platnu.

Iz ljubavi prema slikarstvu i kulturnom naslijeđu kod autora se pojavila ideja da dio obiteljske kuće preuredi u muzej i galeriju gdje će biti izložena stalna postavka likovnih radova koji podsjećaju na djetinjstvo, život i rad u Blagaju prije pedesetak godina i narodne običaje koji su danas zaboravljeni.

Tijekom izložbe svoj nastup je zabilježila i prof. violine Rada Pešut iz Muzičkog centra 'Pavarotti'. Vrijedi spomenuti da se autor pored slikarstva istaknuo i humanitarnim radom, tijekom ratnih događanja. U više navrata u Njemačkoj je organizirao i dopremao humanitarnu pomoć u Mostar i Blagaj.

Kopirati
Drag cursor here to close