Akademija

Matija Dedić svira ''Arsena'' na koncertu u Čapljini

Kultura / Flash | 23. 02. 2016. u 17:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Matija Dedić, hrvatski jazz pijanist i skladatelj, sin istaknutih hrvatskih glazbenika pjevačice Gabi Novak i kantautora Arsena Dedića, počastit će Čapljinke i Čapljince koncertom koji će održati u spomen na nedavno preminulog oca Arsena Dedića.

Kako Bljesak.info doznaje, organizator koncerta je Akademija Čapljina, a koncert će se održati 19. travnja u crkvi sv. Franje Asiškog, s početkom u 19.00 sati.

Matija će se tako sa Čapljincima prisjetiti oca Arsena, hrvatskog književnika, pjesnika i kantautora koji je napisao, skladao i izveo mnoge dojmljive i misaone pjesme, te je svojim izvornim stilom stekao mnoge poklonike, a matra se jednim od osnivača žanra šansone u Hrvatskoj.

Matija je već s pet godina počeo svirati klasičnu glazbu na klaviru. Slušao je skoro sve glazbene stilove te ubrzo otkriva jazz koji mu daje mogućnost više kreativnog i osobnog pogleda na glazbu.

Tijekom godina svirao je u gotovo svim zemljama Europe te u SAD-u s velikim glazbenim imenima kao što su Alvin Queen, Martin Drew, Boško Petrović, Marc Murphy Band, Patrizia Conte, Gianni Basso, Miles Griffith, Anca Parghel, Tomi Emanuel, Jim Madison, Jeff Ballard, Salvatore Maiore i mnogi drugi.

Dobitnik je brojnih domaćih i inozmenih nagrada i priznanja kao što su nagrada 'Porin' za najbolji jazz album (Octopussy) i jazz skladbu (Picture's), nagrada Hrvatskog društva skladatelja za album Octopussy kao najboljeg mladog hrvatskog skladatelja i autora u posljednjih 10 godina

Vrijedi podsjetiti kako su Arsen i Matija Dedić zaljubljenicima u jazz i šansone u veljači prošle godine u Mostaru priuštili jedinstven ugođaj zajedničkim koncertom u domu hercega Stjepana Kosače.

Kopirati
Drag cursor here to close