Londonski muzej

Tate Modern priredit će izložbu Yoko Ono

Izložba, koja počinje u veljači 2024. u londonskoj galeriji Tate Modern, obuhvatit će više od šest desetljeća rada 90-godišnje Ono.
Kultura / Flash | 30. 06. 2023. u 10:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Yoko Ono imat će samostalnu izložbu u jednoj od najpoznatijih britanskih galerija, a fokus će biti na njenoj umjetnosti, glazbi i aktivizmu, piše dpa. Japanska glazbenica, koja je bila u braku s Johnom Lennonom, radila je na ekološkim kampanjama, a bila je i konceptualna te izvedbena umjetnica, prenosi Hina.

Izložba, koja počinje u veljači 2024. u londonskoj galeriji Tate Modern, obuhvatit će više od šest desetljeća rada 90-godišnje Ono.

Također će prikazati njezine aktivističke projekte, uključujući Peace Is Power, uz citate na zidovima, kao i njezin trenutni rad na sadnji stabala Wish Tree.

Izložbi Ono pridružit će se u travnju Ekspresionisti. U sklopu te izložbe bit će izloženo više od 100 djela vodećih ekspresionista, uključujući ruskog slikara Vasilija Kandinskog, njemačku slikaricu Gabriele Munter i njemačkog slikara Franza Marca.

Iduće godine u Tate Modernu će izložbu imati južnoafrička vizualna aktivistica Zanele Muholi, britanski umjetnik iz New Yorka Anthony McCall, dok će prvi puta u Velikoj Britaniji biti velika izložba djela pokojnog američkog umjetnika Mikea Kelleya.

Posljednja će biti izložba Electric Dream. Ona slavi umjetnike koji su počeli koristiti strojeve i algoritme za stvaranje umjetnosti između 1950-ih i 1980-ih.

Radovi uključuju psihodelična okruženja i senzorne instalacije.

Također, u Tate Britain će od veljače do srpnja biti izložene slike američkog portretnog umjetnika Johna Singera Sargenta, uz staru odjeću, kostime itd.

Muzej u Londonskom Millbanku također će izložiti radove slikarica portreta iz 17. stoljeća Mary Beale, švicarske slikarice Angelice Kauffman, vojne slikarice Elizabeth Butler i engleske impresionistice Dame Laure Knight.

Njihova će djela biti izložena u sklopu izložbe "Žene umjetnice u Britaniji od 1520. do 1920." od svibnja do listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close